İşte dünyanın en pahalı Mustang’i

Bullitt filminde Steve McQueen tarafından kullanılan ikonik 1968 Ford Mustang GT, hafta sonu Mecum’un Kissimmee 2020 satış etkinliğinde 3.74 milyon dolara satıldı. 1968 Mustang Bullit, böylelikle en pahalı Mustang oldu.

1968 Mustang Bullit, birçok uzman taradından ilk modern araba kovalamaca sahnesine sahip ikonik filmin ‘kahraman arabası’ olarak gösteriliyor. Bu sahnenin çekimi sırasında kullanılan iki Mustang vardı, söz konusu örnek ise sahnelerin çoğunluğunda yer almıştı. McQueen tarafından daha çok kullanılan araç da yine satışı gerçekleştirilen modeldi.

Bu ikonik modeli daha etkileyici hale getirmek için bir dizi değişiklik gerçekleştirildi. Logoları çıkarılan aracın, ön ızgarası karartılırken boyası da aşındırılmıştı. Motoru da güçlendirilen modelin daha iyi bir sese kavuşması da sağlanmış. Ayrıca yüksek hızlı sahnelerin çekiminde kullanılan birkaç dış kamera da yine araçtaki yerini almış.

Bu etkileyici Mustang, filmdeki görevi bittikten sonra onu günlük olarak kullanacak olan bir Warner Bros. çalışanına satılmış. 1970 yılında dedektif Frank Marranca’ya geçen araç 1974 yılında ise 6.000 dolar karşılığında Robert Kiernan’ın olmuş.

1980’li yıllara geldiğimizde aracın km göstergesi artık 100.000’in üzerine çıkmıştı ve garajda dinlenmeye bırakıldı. Kiernan ve oğlu aracı yeniden kullanılabilir hale getirmeye karar verip üzerinde çalışmaya başladıkları 2001 yılına kadar ise araç yatmaya devam etmiş. Yeniden yollara dönen ikonik otomobil, 2018 yılında yeni Mustang Bullitt ile birlikte Detroit Otomobil Fuarı’nda dünyaya sunulmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu