Koronavirüs, otomobil tasarımlarını değiştirebilir

Koronavirüs salgınının etkileri tüm dünyada görülürken, bundan sonra hemen hemen hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı da bir gerçek. Otomotiv sektörünü de etkileyen bu salgında fabrikalar kapatılmış, birçok yeni modelin tanıtımı ise ertelenmişti ancak uzun süreçte virüsün etkisi çok daha başka olacak gibi görünüyor.

Bloomberg’e konuşan tasarımcılar, pandemi sonucunda otomobil tasarımlarında meydana gelecek muhtemel değişiklikleri ele aldı.

Daimler’in Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener yaptığı açıklamada, “Pandemi, gelecekte güvenliği ve lüksü nasıl deneyimlediğimize dair algımızı değiştirecek.” ifadelerini kullandı. Aynı fikirleri paylaşan Rolls-Royce’nin dış tasarım şefi Felix Kilbertus, ”Gelecek, her zamankinden daha fazla, güvenli bir şekilde seyahat etme özgürlüğü ile ilgili olacak. Ve bu durum en çok da arabaların iç mekanlarını ilgilendirecek.” diye konuştu.

Bu muhtemelen otomobil üreticilerinin daha sağlıklı bir iç mekan sağlamaya odaklanacağı anlamına geliyor. Birçok şirket halihazırda gelişmiş hava filtrasyon sistemleri sunarken, Jaguar Land Rover bakteri ve virüslerin yayılmasını durdurmak için ultraviyole ışık kullanmayı deniyor. Geçen yıl, şirket zararlı patojenleri nötralize etmek için ultraviyole ışık teknolojisinin iklim kontrol sistemine dahil edilebileceğini belirtmişti. Koronavirüsün nasıl yayıldığı göz önüne alındığında, bunun kesinlikle ilgi çekici bir fikir olduğunu söyleyebiliriz.

Mercedes-Benz gibi bazı otomobil üreticileri ise kabin dışındaki havayı bile iyileştirmeyi deniyor. Wagener ayrıntılara girmedi, ancak “Otomobilin aslında kötü şeyleri havadan ayıklayabileceği ve neredeyse havayı temizleyebileceği fikri üzerinde çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

Bakalım koronavirüs salgını hayatımızda daha başka neleri değiştirecek?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu