Nissan yeni bir Z Serisi otomobil hazırlıyor olabilir

Nissan Z Serisi otomobillerini hepiniz biliyorsunuzdur. Datsun’a dayanan köklü bir geçmişe sahip olan bu otomobiller, marka tarihinde de önemli bir yer tutuyor. En son 370Z modeli ile temsil edilen bu nesil, yakın zamanda yeni nesline kavuşabilir.

Bu iddiaları uzun zamandır duyuyor olabilirsiniz ancak Autocar‘ın yaptığı habere göre, yeni modeli önümüzdeki yıl görebiliriz. Hatta koronavirüs salgını olmasaydı yeni Z modelinin 2020 yılı içerisinde tanıtılacağı da yapılan iddialar arasında.

400Z olarak adlandırılacağı düşünülen modelin, tasarım olarak 240Z’ye bir saygı duruşu nitelinde olacağı belirtiliyor. Arka bölümde ise 300ZX modeline göndermede bulunacağı söylenen yeni 400Z’nin oldukça güzel görüneceğini şimdiden söyleyebiliriz. Yeni nesil ile birlikte yeni bir Z logosu üzerinde de çalışmalara başlayan Nissan’ın yeni logo için Kanada’da patent başvurusunda bulunduğu söyleniyor.

Aracın dışında olduğu gibi iç mekanının da önemli ölçüde değişmesi bekleniyor. Nissan’ın merkezde yer alan bir bilgi-eğlence sistemi ekranının yanı sıra dijital bir göstege paneli üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Malzeme kalitesinin artacağı da yine gelen bilgiler arasında.

Yeni sürücü asistanlarına yer verilecek olan otomobil, arkadan çekişli platformunu ise Infiniti Q50 ve Q60 modelleri ile paylaşabilir. Aracın kendisine özel bir mimariye sahip olmasının şu aşamada zor olduğunu belirtelim.

400 beygirlik yeni turbo motor

Kaputun altında ise 3.7 litrelik V6 motorun yerini ne alacak? Sorunun cevabını uzakta aramaya gerek yok. Q60 modelinde yer alan 3.0 litrelik çift turbo beslemeli V6’nın 400Z’ye gücünü vermesini bekliyoruz. 400 beygirden fazla güç üreten bu motor, Q60’ın yaklaşık 5 saniyede 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Ancak 400Z’nin çok daha hafif olacağını hesaba katarsak, bu rakam daha da aşağılarda olacaktır. Yeni Nissan Z Serisi, manuel şanzımanın yanı sıra çift kavramalı bir türeviyle de sunulacaktır.

Nissan, halihazırda 2018 SEMA’da tanıtılan Project Clubsport 23 ile 3.0 litrelik çift turbo V6’yı denemişti. 370Z’nin pist odaklı versiyonunda 400 beygir güç ve manuel şanzıman bulunuyordu.

Nismo’nun yeni Z Serisi modeli ile neler yapacağını ise şimdiden düşünmeye başladık. Modifiye şirketi ortaya 500 beygirlik oldukça dikkat çekici bir makine ortaya çıkarabilir. Neyse hayal kurmayalım şimdi.

Yeni Nissan Z Serisi tanıtılana kadar sizleri Fransız tasarımcı Guillaume Lerouge’nin eskizleri ile başbaşa bırakalım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu