Renault Megane ömrünün sonuna gelmiş olabilir

Renault Megane geleceği hakkında belirsizlikle karşı karşıya. Fransız otomobil üreticisi, modelin geleceğinin olup olmadığını sorgulamaya başladı.

Kompakt model şirketin yatırım fonlarının büyük bir kısmını kapsıyor. AutoExpress’e açıklama yapan tasarım şefi Laurens van den Acker, paranın daha iyi alanlarda, yani yeni elektrikli araçların geliştirilmesinde kullanılabileceğini belirtti.

“Kaçınılmaz olarak, model gamımıza bir elektrikli araç eklediğimizde, diğer bazı araçların gitmesi gerekiyor. Çünkü bunların hepsini aynı anda geliştirmeyi göze alamayız” diye konuşan van den Acker, ”Megane gittikçe baskının arttığı bir segmentte yer alıyor. Paranızı piyasanın geleceğinin olduğu yere yatırmalısınız.” ifadelerini kullandı.

2004 yılında 465.778 adet ile zirveye ulaşan Renault Megane satışları, o günden bu yana düşme eğiliminde. 2014 yılında Avrupa’da 135.206 olan Renault Megane satış rakamları, 2019 yılında ise 129.222 adet ile sınırlı kalmış.

Rakibi Volkswagen Golf ile karşılaştırmak gerekirse, 2004 yılında 585.356 adetlik satış başarısı gösteren model, 2014 yılında da 523.729 adetlik satış rakamı ile başarısını sürdürdü. Alman model, 2019 yılında ise 410.779 adet satıldı. Tüm bu rakamları karşılaştırdığımızda Renault Megane’nin dramatik bir düşüş yaşadığını söylemek mümkün.

Dördüncü nesil Renault Megane, 2016 yılından beri piyasada. Bu yıl küçük bir makyaj geçiren otomobil, markanın CMF-CD platformunu Renault Scenic, Koleos ve Talisman’ın yanı sıra Nissan X-Trail gibi modellerle paylaşıyor. Yenilenen modelde benzinli ve dizel ünitelerin yanı sıra şarj edilebilir hibrit versiyon da yine seçenekler arasında.

Bakalım Renault, Megane konusunda nasıl bir yol izleyecek? Fransız üretici, Megane ismine tamamen veda edebileceği gibi, bu ismi elektrikli modellerinde de sürdürmeyi tercih edebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu