Komşusunun egzoz gürültüsüne bakın nasıl çözüm buldu?

Muhtemelen hepimiz hayatımızda en az bir kere egzoz gürültüsüyle uyanmışızdır. Peki hanginiz bu durumda o aracın sürücüsünü uyardı? Muhtemelen pek azımız uyarıda bulunmuşuzdur. Ama bu sefer rahatsız olan kişi sadece uyarmakla da kalmamış.

Aaron Robinson adlı Facebook kullanıcısının yaptığı paylaşımda, komşusunun egzoz borusunu köpükle doldurduğunu belirtti. Aaron Robinson egzoz borusunun içindeki köpüklerin yanı sıra bir de not bulmuş ve bunu da paylaşmış.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157539589999403&set=a.10150213065414403&type=3

Paylaşılan notta ”Sonunda seni buldum. Dikkat çekmek istiyorsun ama sana ilgi göstermemizi istemezsin. Susturucularını tamir etmek ya da stok egzozu takman için 14 günün var.” ifadeleri kullanılmış. Daha sonra ise ”Bizimle uğraşma, buna pişman olursun. Polisi araman ya da (aracın etrafına) kamera takman hiçbir işe yaramaz.” diyerek sürücü tehdit edilmiş. Bırakılan not ”Susturucunu tamir et!” ifadeleriyle de noktalanmış.

İnternette yer alan bu tür paylaşımların gerçekliğinden her zaman şüphe duyuyoruz ancak Aaron Robinson, olayın gerçek olduğunu ve polise şikayet ettiğini ısrarla belirtiyor. Robinson, ”Umarım bunu yapan kişi korona virüse yakalanır, yavaş ve ağrılı bir şekilde ölür.” diyerek olaya olan tepkisini de dile getiriyor.

Robinson, bu ifadeleri ile kesinlikle çok ileri gitmiş gibi görünüyor ancak birinin aracına zarar vermenin de yasadışı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bununla birlikte bazı insanların, bahsi geçen komşunun yaptığı şeyden mutlu olabileceğini de düşünüyoruz.

Egzozu köpükle doldurulan kişinin ise yeni bir Ford Mustang sahibini olduğunu görüyoruz. Mustang GT’nin aslında bu tür durumlara karşı sunduğu Quiet Exhaust Mode adı verilen sessiz egzoz modu bulunuyor ancak bahsi geçen aracın ise başka bir egzoz sistemi ile donatıldığı belirtilmiş.

Ford, bu sessiz egzoz sistemini 2017 yılında duyurduğunda ‘İyi Komşu Modu’ olarak adlandırmıştı ve bu fikrin mühendis Steve von Foerster’dan geldiğini belirtmişti. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Foerster’ın komşusu Shelby GT350’sinin sesinden rahatsız olmuş ve polise haber vermiş. Mühendis de bunun üzerine böyle bir fikirle Ford’un kapısını çalmış.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157539604424403&set=a.10150213065414403&type=3

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu