Renault yardım alamazsa batabilir!

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire’ye göre Renault, koronavirüs pandemisi ile başa çıkmada yardım almazsa batma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Europa 1 radyosuna verdiği röportajda, Le Maire, Renault’nun Flins’teki fabrikasının kapanmaması gerektiğini ve otomobil üreticisinin kendi ülkesi içerisinde mümkün olduğu kadar çok istihdam sağlaması ve rekabetçi kalması gerektiğini söyledi.

Fransız üreticinin her ne kadar büyük bir marka olduğunu göz önünde bulundursak da Le Maire’nin “Evet, Renault ortadan kaybolabilir” ifadesi oldukça güçlü bir iddia olarak karşımızda duruyor.

Fransız otomobil üreticisi önümüzdeki iki yıl içinde 2 milyar Euro’luk gider tasarrufu sağlayan maliyet düşürme planının ayrıntılarını sunacak. Şirketin ilk çeyrekteki gelirleri %19 oranında düşerken, Avrupa’daki satışları da %36 oranında azalmıştı.

Dikkate alınacak çözümler arasında Fransa’daki birkaç küçük tesisinin yanı sıra Dieppe’deki Alpine montaj sahasının da kapanması gösteriliyor. Bunların yanı sıra Espace ve Talisman da bu krizden nasibini alarak yollara veda edebilir.

Başka bir röportajda “Renault hayatta kalmak için savaşıyor,” diye konuşan Le Maire, ayrıca markanın 5.5 milyar Euro’luk banka kredisini de henüz onaylamadıklarını belirtti.

Le Maire ayrıca Fransız hükümetinin finansal yardım karşılığında üç kilit alanda otomobil üreticilerinden taahhütler istediğini belirtti. Bu istekler arasında elektrikli araçlar, taşeronların adil muamelesi ve Fransa’daki ileri teknoloji faaliyetlerin devam etmesi olduğu öğrenildi.

Tüm bunların yanı sıra Renault’nun bankalarla kredi konusunda hali hazırda bir anlaşmaya vardığını ve yakında bir teklifin yönetim kuruluna sunulacağı da gelen iddialar arasında.

Bakalım önümüzdeki günler Renault’un kaderini nasıl etkileyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu