Yeni nesil Peugeot 308 önümüzdeki yıl tanıtılacak

Mevcut Peugeot 308’in 7 yıldan beri yollarda olduğunu düşünürsek, yaşlı bir model olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu durum önümüzdeki yıl değişecek gibi görünüyor. Peugeot 308, 2021 yılında yeni nesli ile karşımıza çıkacak.

Gelen bilgilere göre Peugeot, 2021 sonbaharında karşımıza yeni nesil 308’i çıkaracak. 2022 yılının ilk çeyreğinde ise bunu station-wagon versiyon izleyecek. Peugeot 308, yeni nesil ile birlikte 208 ve 508 modellerinde karşımıza çıkan markanın yeni tasarım diline de kavuşacak.

Markanın EMP2 platformu üzerinde yükselmesi beklenen modelde benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra hibrit güç ünitelerinin de kullanılması planlanıyor. Yeni modelde bir adet yarı hibrit sistemin yanı sıra iki farklı şarj edilebilir hibrit versiyonun seçenekler arasında olmasını bekliyoruz.

PHEV versiyonlardan ilkinin 1.6 litrelik turbo beslemeli motora eşlik ederek onu daha çevreci hale getireceğini söyleyebiliriz. Önden çekişli olarak sunulacak bu modelin yanı sıra aynı 1.6 litrelik üniteye eşlik edecek olan daha sportif bir kardeş de yine olasılıklar arasında. Diğer versiyondan farklı olarak elektrik motorunun arka aks üzerinde konumlandırılarak dört tekerlekten çekişe imkan sunan bu kurulumla birlikte, aracın Volkswagen Golf R’a rakip olabileceğini söyleyebiliriz. Peugeot Sport Engineered ürünü olmasını beklediğimiz bu modelin 300 beygirden fazla güce ev sahipliği yapması içten bile değil.

Yenilenecek olan modelde iç mekanın da önemli ölçüde elden geçirilmesi muhtemel. Yeni bir dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranına ev sahipliği yapması beklenen modelde malzeme kalitesi de arttırılacaktır. Bunların yanı sıra çağımızı yakalamak adına çeşitli sürücü destek sistemleri de yeni nesil Peugeot 308 modelinde kendine yer bulacaktır.

Şimdilik araç hakkında bildiklerimiz bu kadar, yakın zamanda yeni nesil Peugeot 308 hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

Not: Mevcut Peugeot 308 görselleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu