2021 Seat Ateca büyük teknolojik değişikliklerle geldi

Seat’ın ilk SUV modeli olma özelliği taşıyan Ateca’ya orta yaş makyaj operasyonu uygulandı. 2021 Seat Ateca, küçük tasarım değişikliklerinin yanı sıra güncellenen motor gamı ve yeni teknolojileri ile bizleri selamlıyor.

2016 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana 300.000’den fazla satan Ateca, Seat için önemli bir rol oynuyor. İspanyol firma bu yüzden başarılı olan formüle tasarım anlamında fazla dokunmamayı tercih etmiş.

Yeni Seat Leon‘a göndermede bulunan yeni ön farlar ve markanın yeni 6 kenarlı öz ızgarası araçta meydana gelen en büyük değişiklik olarak göze çarpıyor. Ön tampon da bu değişiklikten nasibini almış gibi görünüyor. Arka tarafa doğru geçtiğimizde FR ve Xperience donanımlarında full LED stop lambaları bizleri karşılıyor. Egzoz çıkışı görünümlü detaylara sahip arka tampon da yapılan yenilikler arasında. Daha detaylı incelediğimizde ise bagaj kapağı üzerindeki Ateca yazısının değiştiğini görüyoruz. 17 ile 19 inç arasında değişen yeni alaşım jant seçeneklerine sahip olan Ateca’nın renk paletinde de yenilikler meydana gelmiş.

Tampon tasarımlarındaki bu değişiklikler 2021 Ateca’yı 18 mm daha uzun hale getirerek 4.381 mm’ye ulaştırmış. Aracın genişliği ve yüksekliği ise değişmeden kalmış.

2021 Seat Ateca ayrıca Xcellence donanımın yerini alan alüminyum alt korumalıklara sahip siyah ön ve arka tamponlara, gövde renkli çamurluklara ve alüminyum kaplamalı yan marşpiyellere sahip off-road karakterini ön plana çıkaran Xperience donanım seviyesi ile sunulacak.

İç mekana göz attığımızda ilk dikkatimizi çeken yeni 10.25 inçlik dijital gösterge paneli oluyor. Boyutları 8.25 ile 9.2 inç arasında değişen dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranlarına ev sahipliği yapacak olan 2021 Seat Ateca, deri kaplı yeni bir direksiyon simidine de kavuşmuş.

Kompakt SUV, makyaj operasyonu ile birlikte yeni döşeme detaylarına da kavuşuyor. Havalandırma menfezleri, vites kolu ve bilgi-eğlence sisteminin etrafı isteğe bağlı olarak mat yüzeylerle çevrelenebilecek. Çoklu renkli ambiyans aydınlatması da yine yeni Ateca’da sunulan seçenekler arasında. Yeni Ateca, elektronik olarak 8 farklı yönde ayarlanabilen sürücü koltuğu ile birlikte gelirken, ısıtmalı ön cam ise opsiyon listesinde kendine yer bulmuş.

Yeni teknolojiler

2021 Ateca yeni bir ses tanıma sistemine sahip Apple CarPlay ve Android Auto sistemine kavuşmuş. Buna ek olarak, yeni SEAT Connect uygulaması, park konumu, kapıların kilitlenmesi, kapı kilidinin açılması, sürüş verilerine uzaktan erişim ve kalan menzil dahil olmak üzere çeşitli işlevler için uzaktan kontrol sağlıyor. Type C bağlantısı ve kablosuz şarj özelliği ise artık tüm modellerde standart olarak sunulacak.

SUV modelin yenilenen aktarma organları üç adet TSI turboşarjlı benzinli ünite ve iki adet TDI turbo dizel motordan oluşuyor. 110 beygir güç üretebilen 3 silindirli 1.0 litrelik TSI ve 6 ileri manuel şanzıman aracın giriş seviyesini oluşturuyor. 150 beygirlik silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 TSI ise 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG şanzımanla tercih edilebiliyor. Benzinli motorların en tepesinde 190 beygirlik 2.0 litre TSI ünite yer alıyor. Bu ünite dört tekerlekten sürüş sistemi ve DSG şanzıman ile donatılmış.

Dizel cephesine göz attığımızda ise 1.6 TDI motorun seçeneklerde olmadığını görüyoruz. Ülkemiz için bu durum değişebilir ancak şimdilik 2.0 litrelik dizel motorun 115 ve 150 beygir güç üreten seçeneklerinin olduğunu görüyoruz. 115 beygirlik versiyon sadece 6 ileri manuel şanzımanla sunulurken, daha güçlü versiyon ise manuel şanzımanın yanı sıra 7 ileri DSG ve 4WD dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alınabilecek.

Güvenlik sistemleri konusunda da çağımızı yakalayan 2021 Seat Ateca, Adaptif Hız Sabitleyici, Ön çarpışma önleme fren sistemi ve yola çıkış asistanı gibi sistemlere kavuşmuş.

İspanya’nın Barselona kentinde tasarlanan ve geliştirilen 2021 Ateca, Skoda’nın Çekya Kvasiny’deki tesisinde inşa edilecek. SEAT, yenilenen SUV’un ne zaman bayilere ulaşacağını ise henüz açıklamadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu