Bu otomobilin Toyota MR2 olduğuna inanamayacaksınız!

Dünya üzerinde birçok Ferrari replikası bulunuyor ancak birçoğu gerçeklikten uzak ve pek iç açıcı görünmüyor. Ancak Ferrari 360 Spider görünümlü bu Toyota MR2 kesinlinlikle kötü örnekler arasında gösterilemez.

Üçüncü ve son nesil Toyota MR2 üzerinde yükselen bu replikada ön ve arka aydınlatma grupları dahil olmak üzere birçok Ferrari parçasına yer verilmiş.

Yeni gövde panelleri, tamponlar ve dörtlü egzoz çıkışıyla donatılan model kesinlikle tam bir Ferrari gibi görünüyor. Ön splitter ve arka difüzörün unutulmadığı MR2’de Ferrari logolu beş kollu jantlarla da replika dokunuşları tamamlanmış.

Çoğu replikada iç mekana fazla özen gösterilmezken bu Toyota MR2’de iç mekanda da iyi iş çıkartılmış gibi görünüyor. Her ne kadar görüntüler çok net olmasa da aracın yeni bir merkezi konsola, revize edilmiş göstergelere ve dairesel havalandırma merkezlerine sahip olduğunu görüyoruz. Devir saati, paspaslar ve kapı eşiklerinde yer alan Ferrari logoları da araçta detaylara verilen önemi gösteriyor.

Oldukça ikna edici bir görünüme sahip bu replikada aradaki farkı sadece gaza bastığınızda anlayabilirsiniz. Ferrari 360 Spider, 400 beygir güç üreten 3.6 litrelik V8 motordan gücünü alırken, Toyota MR2 ise 140 beygir güç sunan 1.8 litrelik 4 silindirli güç ünitesine ev sahipliği yapıyor. Her iki aracın da manuel şanzımana sahip olması bu anlamdaki tek benzerlikleri oluyor.

Şuanda Alman Mobile sitesi üzerinde satılık olan 137.000 km’deki replika Ferrari 360 için istenen rakam ise 27.000 Euro.

Siz böyle bir aracı satın almak ister miydiniz?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu