2021 Audi Q5 daha keskin çizgilerle geldi

Audi, makyajlanan 2021 Q5 modelinin üzerindeki örtüleri kaldırdı. Makyaj ile birlikte markanın yeni tasarım yüzüne kavuşan modelde en son teknolojilere de yer verilmiş. Şarj edilebilir hibrit ve SQ5 modelleri de makyajdan nasibini almış.

Yenilenen modele tasarım olarak baktığımızda standart olarak sunulan yeni LED farlar ve dinamik sinyallere yer verilmiş stop lambaları dikkatimizi çekiyor. Müşteriler LED matrix farları tercih ettiklerinde bu bölümde de dinamik sinyal farlarına kavuşacaklar. Q5’te ayrıca ilk defa OLED aydınlatma seçeneği de bulunacak.

Makyaj ile birlikte daha geniş sekizgen bir ön ızgara ile gelen 2021 Audi Q5, daha agresif bir görünüm kazanmış. Yan marşpiyellerin de elden geçirildiği modelde stop lambalarını birbirine bağlayan bir şerite yer verilmiş. Yenilenen arka difüzör de yapılan değişiklikler arasında.

Audi ayrıcaQ5 PHEV ve SQ5 versiyonlarında sunulmak üzere District Yeşil ve Ultra Mavi adı verilen iki yeni renk seçeneğini getirmiş durumda. Ayrıca boyutları 18 ile 21 inç arasında değişen yeni jant seçenekleri de mevcut.

İçeride, yenilenmiş Audi Q5, 10.1 inç MMI dokunmatik ekrana sahip yeni bir MIB 3 bilgi-eğlence sistemi ile geliyor. 12.3 inçlik Audi sanal kokpit de yine seçenekler arasında. Apple CarPlay ve Google Android Auto destekli Audi akıllı telefon arayüzü de yeni modelde standart olarak geliyor.

Kabin aynı zamanda yeni ceviz ahşap kaplamalar ve kontrast dikişli deri döşeme ve standart parlak siyah elemanlar kazanmış. Ek olarak, SQ5 modelleri standart elektronik direksiyon ayarı ile birlikte geliyor. 19 hoparlör ve 16 kanallı amplifikatöre sahip 3D ses özellikli 705 watt Bang & Olufsen ses sistemi ise isteğe bağlı olarak sunulacak.

Yeni teknolojiler

Q5 aynı zamanda Audi yan çarpışma asistanı, şerit takip uyarısı, Audi pre sense, Park asistanı ve Arka çapraz trafik asistanı gibi standart olarak yeni gelişmiş sürücü yardımı özellikleri kazanmış. Opsiyon listesinde ise Trafik sıkışıklı asistanına sahip hız sabitleyici ve üstten görünüm sunuluyor.

Audi Q5 giriş seviyesinde 265 beygir güç ve 370 Nm tork sunan 2.0 litrelik TFSI motorla geliyor. 12 voltluk yarı hibrit sisteme sahip olan güç ünitesi araca fazladan 13 beygir sunuyor.

Q5 55 TFSI e quattro logolu şarj edilebilir hibrit versiyon 2.0 litrelik dört silindirli motorunun yanında sahip olduğu elektrikli güç ünitesi ile toplamda 367 beygir güç ve 500 Nm tork sunuyor. 7 ileri S Tronic şanzımana sahip olan model, gücünü dört tekerlekten çekiş sistemi ile yere aktarıyor. Dizel cephesinde duyrulan tek model olan Q5 40 TDI, 204 beygir güç ve 400 Nm torka sahip 12 V’lik hafif hibrit sistem ile desteklenen 2.0 litrelik motora ev sahipliği yapıyor.

Model gamının tepesinde yer alan SQ5 ise 3.0 litrelik V6 TFSI motorundan 354 beygir güç ve 500 Nm tork elde ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu