Elektrikli Fiat E-Ducato yüzünü gösterdi

Fiat, yeni elektrikli ticari E-Ducato modelinin üretim versiyonunu görücüye çıkardı. E-Ducato, ilk etapta pilot projeler için seçilen müşterilere sunulacak.

Fiat geçtiğimiz aylarda E-Ducato’nun prototipini bizlerle paylaşmıştı. Üzerinden geçen neredeyse bir yılın ardından üretime hazır model de karşımıza çıktı. Elektrikli model, içten yanmalı motora sahip Ducato ile aynı yük hacmine sahip olmasının yanı sıra tüm gövde çeşitlerinde sunulacak.

Fiat’ın elektrikli ticari modeli 120 beygir güç ve 280 Nm tork üretiyor. Elektrikli model, batarya seçeneklerine göre 200 ile 330 km arasında değişen menzillere sahip olabiliyor. İtalyan üretici, bu rakamların şehiriçi taşımacılığı için yeterli olacağını altını çizdi.

Yeni Fiat E-Ducato, ‘gelişmiş enerji dönüşümü’ için 100 km/s’lik maksimum hıza sahip olduğu açıklandı. Elektrikli model, seçilen karosere göre 10.000 ile 17.000 litre arasında değişen yükleme hacmi sunuyor. 1.950 kg’lik yükleme kapasitesinin de sınıfında birinci olduğunun altı çizildi.

Tüm bunlara ek olarak Fiat E-Ducato, sahip olduğu bağlantı özellikleriyle de farklı ihtiyaçları karşılayabilecek. Marka, E-Ducato’nun filo kullanımlarının yanı sıra bireysel müşterilere yardımcı olacak özel bir pakete sahip olduğunu belirtti.

Fiat’ın yeni ticari aracı satışa sunulmadan önce markanın ortaklık kurduğu müşterileri tarafından kapsamlı saha testlerine tabi tutulacak. Birkaç ay sürmesi beklenen bu testlerin ardından ise Avrupa’da satışa sunulacak. İlerleyen günlerde de elektrikli aracın diğer pazarlarda satışa çıkarılması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu