Nissan 400Z tasarımcıların ilgi odağı oldu

Nissan, geçtiğimizde günlerde yeni Z modelinin teaser görüntülerini paylaşmıştı. Markanın ikonik 240Z modelinden ilham alınarak tasarlanması beklenen modelinin isminin ise Nissan 400Z olacağı düşünülüyor.

Paylaşılan teaser görüntüsünden anlaşıldığı gibi geçmişe atıfta bulunan model, yine de çok retro görünmekten kaçınıyor. Özellikle ön ızgarası ile 240Z modeline göndermede bulunan araç, LED farları ile öne çıkıyor.

Nissan bizlere oldukça sınırlı bir bilgi aktarmış olsa da, birçok bağımsız otomobil tasarımcısı 400Z’nin nasıl görüneceği hakkında fikir yürütmeye başladı bile. Bu tasarımlardan öne çıkanlardan biri de Adan Lopez adlı tasarımcıdan geldi.

2021 Nissan Fairlady 400Z olarak adlandırılan tasarım çalışması, 370Z’den tasarım ipuçlarını .çerisinde barındırıyor; bumerang şeklindeki farlar ve stop lambalarına sahip olan model, keskin hatlarıyla da dikkat çekiyor. Daha üzerinde çalışılması gerekse de bu çalışmanın 370Z’den çok daha çağdaş ve agresif göründüğünü söyleyebiliriz.

Lopez, bir adım daha ileri giderek aracın iç mekanını da tasarlamış. Tamamen dijital bir gösterge panelinin hakim olduğu bu kokpitin yenilikçi ve geniş bir yapıya sahip olduğu aşikar.

Her ne kadar sadece bir tasarım çalışması olsa da, bu otomobilin kaputunun altında 400 beygir güce sahip 3.0 litrelik bir V6 motoru düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Gücünü arka tekerleklere ileten manuel şanzımanlı Nissan 400Z modelini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Nissan’ın yeni spor otomobili tanıtılana kadar ise Adan Lopez ve diğer tasarımcıların çalışmaları ile yetinecekmişiz gibi görünüyor. Bakalım ilerleyen günlerde Nissan 400Z’yi başka hangi şekillerde göreceğiz.

Not: Paylaşılan görseller sadece bir tasarım çalışmasıdır. Resmi olmayan bu tasarımların Nissan markası ile bir bağlantısı yoktur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu