İnternet üzerinden satılan en pahalı otomobil

Şahsen görmeden bir otomobile en fazla ne kadar para verirsiniz? Bir koleksiyoncu, çevrimiçi yapılan bir açık arttırmada 2003 Ferrari Enzo için masraflar dahil 2.640.000 dolar ödedi. Bu da Enzo’yu internet üzerinden satılan en pahalı otomobil haline getirdi.

Bu rakam, sadece 400 adet üretilen muhteşem İtalyan süper otomobilinin ne kadar özel olduğunu kanıtlar nitelikte. Koronavirüs salgını nedeniyle yeniden organize edilerek internet üzerinden yapılan açık arttırma, ünlü müzayede evi RMSothebys’in ‘Yaza Sürüş’ etkinliğinin bir parçası olarak düzenlendi.

Otomobilin resmi tahmini satış rakamı 2.6 ile 2.9 milyon dolar olarak gösterilmişti. ”Peki o zaman bu satışın özelliği ne?” dediğinizi duyar gibiyiz. Bu satışın özelliği, alıcının aracı daha önce hiç görmeden bu fiyatı vererek bir rekorun kırılmış olması. 2003 Ferrari Enzo, 2.64 milyon dolarlık fiyatı ile başka bir Ferrari’yi koltuğundan etti. Daha önceki rekor, 2.310.000 dolar’lık fiyatıyla 1985 model bir Ferrari 288 GTO’ya aitti.

Satışı gerçekleştirilen Ferrari Enzo sadece 2.000 km yol yapmış olmasıyla öne çıkıyor. Fabrikadan çıktığı gibi görünen egzotik otomobil, 100 km/s hıza 3 saniyenin sadece biraz üzerinde ulaşabiliyor. Modelin maksimum hızı ise 355 km/s olarak ölçülmüş. Bu rakamlar günümüzde bile oldukça etkileyiciyken, Ferrari’nin bunu 2000’li yılların başında başarmış olması gerçekten inanılmaz.

Enzo’nun ortaya konumlandırılan 6.0 litrelik atmosferik V12 motoru 660 beygir güç ve 657 Nm tork üretebiliyor. Gücünü 6 ileri otomatikleştirilmiş şanzımanla arka tekerleklere ileten Ferrari Enzo’nun kesinlikle bu rakamı hakkettiğini söyleyebiliriz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu rekoru kırabilecek potansiyelde başka otomobiller var mı? Yardım almak için en pahalı otomobil listemize göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu