Türkiye’ye gönderilmek istenen çalıntı araçlar yakalandı

Çalıntı araçlar arasında BMW M6 Cabrio, Mercedes-AMG GLC 43’ün yanı sıra birçok Jaguar, Lexus, Honda, Hyundai ve Toyota markalı modeller bulunuyor.

York Bölgesel Mali Suçlar Birimi, Kanada’nın Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA) ve İtalyan polisinin çabaları sayesinde, geçen hafta İtalya’daki nakliye konteynerlerinde çok sayıda fazla çalıntı araç ele geçirilmiş.

CBSA, devam eden sahtekarlık soruşturmasıyla ilgili olarak bu yılın Nisan ayında York Bölgesel Mali Suçlar Birimi ile temasa geçmiş. 2018 model Audi Q7 markalı aracın ihracatını şüpheli olarak belirten polisler daha sonra ise tesadüfen söz konusu arcın ülkenin Mali Suçlar Birimi tarafından da soruşturma altında olduğunu ortaya çıkarmış.

Araştırmalarını derinleştiren birimler, Kanada’dan diğer ülkelere gönderilen birçok çalıntı aracı ortaya çıkardı. Çalıntı araçlar arasında BMW M6 Cabrio, Mercedes-AMG GLC 43’ün yanı sıra birçok Jaguar, Lexus, Honda, Hyundai ve Toyota markalı modellerin de bulunduğu öğrenildi.

çalıntı araçlar kanada

Yapılan nakliyeler hakkında soruşturma başlatan yetkililer, konteynerlerin ara durakları arasında İtalya’nın Salerno ve Tauro limanlarının da bulunduğunu keşfetmişler. Bunun üzerine İtalyan hukuk büroları ile de temasa geçen polisler, araçların son duraklarının ise Libya ve Türkiye olduğunu belirtti.

Yapılan operasyonun ardından araçlardan 30 tanesinin İtalyan limanlarında ele geçirildiği öğrenilirken, yaklaşık 10 tanesine ise Kanada’dan ayrılmadan el konulduğu söylendi. Araçların toplam değerinin ise yaklaşık 1.8 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Bölgenin mali suçlar birimi, konteynerlerin sahibi olan RS Royal Services firmasının ofisleri için de arama emri çıkartarak daha fazla kanıt elde etmiş durumda. Polisler şimdi de diğer çalıntı araçları aramaya koyuldu.

El konulan araçların ise evrak işlemlerinin ardından en kısa sürede gerçek sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu