2021 Volkswagen Arteon, Shooting Brake ile geldi

Volkswagen, 2021 Arteon ve Arteon Shooting Brake modellerini resmi olarak tanıttı.

Güncellenen Arteon’da ilk dikkatimizi çeken detay, ön farları birbirine bağlayan ışık şeridi oldu. Bunun yanı sıra araç ön bölümde daha belirgin krom şeritlere ve daha sportif hava girişlerine kavuşmuş.

Arka tarafa geçtiğimizde de stop lambalarının grafiklerinin değiştiğini görüyoruz. Ayrıca yeni bir difüzörle çevrili daha sportif egzoz çıkışları yine aracın karakterini ortaya koyuyor.

En büyük yenilik: Shooting Brake

En büyük değişiklik ise tabi ki model gamına daha önce görselleri sızdırılan Shooting Brake’in eklenmesi oldu. Arka koltuklar katlandığında 1.623 litrelik yükleme hacmi sunabilen bu model, kullanışlılık ve sportifliği bir arada sunuyor. Standart versiyon ile aynı tasarım ögelerini içerisinde barındıran Shooting Brake, fazladan sunduğu 75 litrelik yükleme bölümü ile farkını ortaya koyuyor. Eğimli tavan çizgisi ile sportif karakterini ortaya koyan Arteon Shooting Brake’nin oldukça şık durduğunu düşünüyoruz.

İç bölüme göz attığımızda Volkswagen’in müşterilerine daha fazla ‘premium’ hissi yaratmayı hedeflediğini görüyoruz. Yeni bir direksiyon simidine kavuşan aracın iklimlendirme sistemleri de bundan böyle dokunmatik olarak kontrol edilebilecek.

Havalandırma menfezleri de elden geçirilen araç, bu sayede iç mekanda iyice Passat’tan uzaklaşmış. Bunun oldukça iyi bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra Android Auto ve Apple CarPlay destekli yeni MIB3 bilgi-eğlence sistemine kavuşan araçta, 30 farklı renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatma da sunuluyor. Kablosuz şarj portunun unutulmadığı yeni Arteon’un 700 W’lık Harman/Kardon ses sistemi de oldukça dikkat çekici.

Teknoloji cephesinde de yeniliklerle gelen Arteon’da isteğe bağlı olarak 0-210 km/s hızları arasında çalışabilen Seyahat Asistanı sunulacak. Bu sistemin marka tarafından ‘kısmen otomatik sürüş’ sunduğu belirtildi.

2021 Volkswagen Arteon’daki yenilikler kaputun altında da devam ediyor. Yeni model, ‘uzun ve tamamen elektrikli bir menzil’ vaat eden yeni şarj edilebilir hibrit güç ünitesi ile satın alınabilecek. Alman üretici detayları vermekte çekingen davransa da bu ünitenin 218 beygir sunduğunu bizlerle paylaştı.

Daha fazla güç arayanlar ise 320 beygir güce sahip Arteon R’yi tercih edebilecekler. Daha agresif tasarım detayları ile gücünü ortaya koyacak olan modelde tork yönlendirme sistemine sahip dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor. Volkswagen, bu sistemin sürüş durumuna bağlı olarak torku arka tekerlekler arasında dağıttını belirtti.

Yeni modelin 1.5 TSI ve 2.0 TDI motorları ise görev yapmaya devam edecek. 2021 Volkswagen Arteon hakkında bildiklerimiz şimdilik bu kadar, ilerleyen zamanda daha detaylı bilgilerle sizle olmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu