Yeni Citroen C4, SUV’a mı dönüştü?

Citroen, yeni C4 modelini tanıtmak için 30 Haziran’ı beklemek istememiş gibi görünüyor. Fransız üretici ‘hatchback’ modelinin görsellerini bizlerle paylaştı.

Yeni neslinde fütüristik bir tasarıma sahip olan C4, dizel, benzinli ve tamamen elektrikli olarak tercih edilebilecek. Bu yılın ikinci yarısında aracın satışa sunulması bekleniyor.

Kompakt hatchback modeller tüm dünyada başarılı satış rakamlarına sahip. Bunun yanında SUV modellerin popülerliği de gün geçtikçe artıyor. Citroen de bu iki başarılı karoseri C4 modelinde bir araya getirmiş gibi görünüyor.

Modern ve karakteristik tasarımıyla öne çıkan C4, dinamik hatchback çizgilerinin yanı sıra yüksek yapısı ve plastik eklentileriyle crossover duruşu da sergiliyor. Marka her ne kadar bir hatchback olarak adlandırmış olsa da C4’ün Volkswagen Golf veya Ford Focus HB gibi modellerin direkt rakibi olacağını söylemek oldukça zor. Açıkçası, yeni model bize coupe formlu SUV modellerini hatırlatıyor.

Ön bölümde çift far yapısıyla markanın yeni tasarım felsefesini ortaya koyan modelin aydınlatma grupları açılı yapılarıyla diğer modellerden uzaklaşıyor. Arka bölümde de yine açılı şekilde yerleştirilen LED elemanlar farklı bir görüntü ortaya koyuyor. Oldukça eğimli tasarlanan tavan çizgisi ise stop lambaları ile iç içe geçmiş arka spoylere kadar uzanıyor.

Yeni Citroen C4’ün iç mekanında da modern çizgiler kendini hemen belli ediyor. İki adet büyük ekrana yer verilen aracın direksiyon simidi ise oldukça sade tasarlanmış. Baş üstü ekran göstergesine de yer verilen araçta Qi kablosuz şarj portu da yerini almış.

Cesur tasarımının yanı sıra elektrikli e-C4 modeli de çok konuşulacak gibi görünüyor. Citroen’in bu yıl içerisinde tanıttığı beşinci elektrikli model olacak olan e-C4’ün başarılı menzil rakamlarına sahip olması bekleniyor.

Yeni Citroen C4 hakkında bildiklerimiz şimdilik bu kadar. Araç hakkındaki tüm ayrıntıları ise 30 Haziran günü geldiğinde öğreneceğiz. Siz yeni Citroen C4 hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu