Tesla Model S, polis arabası ve ambulansa çarptı

Tesla Model S markalı aracı ile yarı otonom sistemi yardımıyla seyreden bir kişinin ABD’de bir polis aracına çarptığı iddia edildi.

Yaşanan olayda çarpışmanın etkisi ile polis aracının da önünde bulunan ambulansa çarpıttığını görüyoruz. Olay sırasında polis aracında kimsenin bulunmadığı belirtilirken, ambulansta yer alanların da yaralanmadıkları gelen bilgiler arasında. 23 yaşındaki Tesla Model S’nin sürücüsünün ise ciddi ancak hayati tehlike arz etmeyen yaralanmalarla en yakın hastaneye ulaştırıldığını söyleyelim. Sürücünün alkol ya da herhangi başka bir madde alıp almadığı da kontrol ediliyor.

Olayın gerçekleşmesinin ardından, Arizona’nın Kamu Güvenliği Departmanı sürücünün görevlilere, çarpışma sırasında Tesla’sının Autopilot tarafından kontrol edildiğini söylediğini belirtti.

Arizona Kamu Güvenliği Departmanı’ndan Bart Graves, Tesla Model S sürücüsünün hala soruşturma altında olduğunu ve alkol veya başka bir maddenin etkisi altında olup olmadığını bilmediklerini belirtti. Graves, soruşturma devam ettiği için şimdilik herhangi bir yorum yapamayacağını da sözlerine ekledi.

Son zamanlarda Tesla ve Autopilot sisteminin suçlandığı olaylar artış göstermekte. Geçtiğimiz gün yaşanan olay da bu örneklerin sonuncusu niteliğinde. Yaşanan olayların üzerine birçok araştırma yapan ABD’li makamlar ise sürücülerin bu yarı otonom sistemlere aşırı güvenme eğiliminde oldukları sonucuna varmışlar.

Bu olayda Autopilot sisteminin hatası olup olmadığı bilinmiyor ancak yarı otonom sistemler tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Sizin otonom sistem hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce sürücüler tüm uyarılara rağmen bu sistemlere fazla mı güveniyor?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu