2020 SEMA Fuarı pandemi nedeniyle iptal edildi

Binlerce katılımcı ve ziyaretçi 2020 SEMA Fuarı için hazırlanırken, yetkililer etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.

16 Temmuz tarihinde 2020 SEMA Fuarı’nın gerçekleştirileceğinin açıklanmasından bu yana etkinliğin yapılacağı Nevada’da 22.360 ek COVID-19 vakası bildirilmiş durumda. Toplamda 52 binin üzerinde vaka olan eyalette, 890 adet de vefat açıklandı.

SEMA tarafından yapılan duyuruda ”koronavirüs nedeniyle etkinlik tesisleri ve hizmetlerinin kullanılamayacağına dair endişeler sebebiyle gösterinin 2020’de gerçekleşmeyeceği” belirtildi.

Şirket bu Kasım ayında etkinliği yapmayı planlarken ‘belirsizliği artması’ ile iptal kararına mecbur kaldıklarını dile getirdi. Sonuç olarak, etkinlik iptal edildi ve katılımcı depozitolarının yanı sıra katılımcı kayıt ücretleri için ise geri ödeme yapılacağı açıklandı.

Tüm bu gelişmelere rağmen 2020 SEMA Fuarı tamamen iptal olmamış olabilir. Organizatörler yakın zamanda yapılan bir anketin ‘ilgili unsurlarla yapılacak bir sanal fuarın’ ziyaretçiler tarafından ilgi görebileceği sonucunu sunduğunu söyledi. Bu nedenle, SEMA Fuarı’nın alternatif yöntemlerle icra edilebileceğini söyleyebiliriz.

Bilindiği gibi 2021 CES teknoloji fuarı da dijital ortamda yapılacak. Organizatörler, bu sanal turda “katılımcıların en son teknolojiyi keşfetmek ve görmek için ön sıradaki koltuğa sahip olacakları sürükleyici bir deneyim” vaat ediyor.

Buna göre 2020 SEMA Fuarı için de benzer bir yol denenmesi oldukça muhtemel. Ancak zaman 3 Kasım’da başlayacağı açıklanan etkinliğin aleyhine işliyor, organizatörlerin bir an önce kararını verip bu yönde çalışmaya başlamaları iyi olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu