2021 Audi S3, 310 beygirle geldi

Audi Sport, yeni nesil S3’ü Sportback ve Sedan karoser seçenekleri ile tanıttı. 2021 Audi S3, RS3 gelene kadar model gamının en tepesinde yer alacak.

Her iki modelde de 2.0 litrelik turbo beslemeli benzinli motorlar görev yapıyor. 310 beygir güç ve 400 Nm tork değerlerine sahip olan bu ünite aracın 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşmasını sağlıyor. 2021 Audi S3’ün azami hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Standart modele göre gövde yüksekliğini 15 mm düşüren bir süspansiyon sistemine ev sahipliği yapan 2021 Audi S3, istenildiği takdirde S spor süspansiyonla da donatılabiliyor. Ayarlanabilir bir yapıya sahip olan bu süspansiyon sayesinde hem komfor hem de dinamizmi arttırmak mümkün. Bu güçlü aracı durdurma görevi ise elektrikli fren servosu ve havalandırmalı fren diski tarafından üstlenilmiş.

Aracın tasarımına geçecek olursak, ön bölümün geniş altıgen ızgara hakimiyetinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Siyah rengin bolca kullanıldığı bu bölümde yer verilen geniş hava girişleri de aracın agresif görünümünü destekliyor. Arka bölüme geçtiğimizde ise dörtlü egzoz borusu, karartılmış stop lambaları ve agresif bir difüzörle karşılaşıyoruz. Standart modellerden farklı olarak sportif yan marşpiyellere yer verilen S3’te ayrıca karartılan amblemler ve 18 inçlik jantlar da aracın karakterini ortaya koyuyor. 19 inçlik alaşım jantların da yine opsiyon listesinde olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Dış bölümdeki sportif detaylar iç mekana da yansımış durumda. Sürücü odaklı tasarlanan kokpit, yeni spor koltuklar, altı düz tasarlanan spor direksiyon simidinin yanı sıra alüminyum ve karbon detaylar ile bezenmiş. Dijital gösterge paneli ve geniş bilgi-eğlence sistemi ekranı ile donatılan iç mekana ambiyans aydınlatması ile renk katılmış. Müşteriler istedikleri takdirde baş-üstü gösterge ekranına da sahip olabilecekler. Yeni modelde, sürücülerin Android telefonları üzerinden araçlarını kitlemelerine, açmalarına ve çalıştırmalarına olanak sağlayan Audi Connect Key sistemi ve Bang & Olufsen premium ses sistemi de opsiyon listesindeki yerini almış.

Güvenliğe de önem veren Audi, Şerit Takip Asistanı, Viraj Asistanı, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Park Asistanı gibi sistemleri de yeni S3’te sunuyor.

Avrupa’da bu ay içerisinde ön satışlarına başlanacak olan S3’lerin Ekim ayında bayilerdeki yerini alması bekleniyor. Almanya’da 2021 Audi S3 Sportback 46.302 Euro’luk fiyat etiketine sahip. Sedan versiyona sahip olmak için ise 47.179 Euro ödemek gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu