2021 Volkswagen Golf R kamuflajsız yakalandı

Yeni nesil Volkswagen Golf henüz ülkemize gelmemiş olsa da yurtdışında model ailesi genişlemeye devam ediyor. Instagram kullanıcısı wilcoblock tarafından paylaşılan görsellerde model gamının tepesinde yer alacak olan 2021 Volkswagen Golf R gözler önüne serildi.

Paylaşılan görselde aracın ön bölümünün geniş hava girişleri ile birlikte daha agresif bir görünüme kavuştuğunu görüyoruz. Ön ızgarada yer alan R logosu da aracın kimliğini ortaya çıkarıyor.

Bunun yanı sıra gümüş renkli yan aynalar da dikkatimizi çeken bir diğer detay oldu. Yeni Golf R’nin 5 kollu alaşım jantları oldukça güzel görünürken, hava kanallı fren diskleri ve mavi fren kaliperleri de aracın karakterini ortaya koyuyor. Kaliperler üzerindeki R logosu da bir başka detay olarak gözümüze çarptı.

Arka bölümü geçtiğimizde de sportif dokunuşların devam ettiğini görüyoruz. Elden geçirilen bir arka tampona sahip olan modelde dörtlü egzoz çıkışı ve difüzör ile standart modelden uzaklaşılmış. R logosunun da marka ambleminin altına taşındığını görüyoruz.

Tek görsel ile iç mekan hakkında birşeyler söylemek ise oldukça güç. Çekilen görselde spor bir direksiyon ve vites kulakçıkları ön planda. Direksiyon üzerinde en dikkat çekici detay ise otomobili muhtemelen özel bir performans moduna sokan mavi R tuşu oluyor. Bunun dışında mavi detayları dikişlerde ve diğer ayrıntılarda görmek mümkün.

Paylaşılan görsel ile birlikte yeni Golf R’nin dijital bir gösterge paneline sahip olacağını da görüyoruz. Karbon-fiber görünümlü döşemeler de yine araçtaki yerini almış. 10 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ekranı ve R spor koltuklar da modelin iç mekanında görmeyi beklediğimiz ekipmanlar arasında.

Volkswagen, kaputun altındakiler konusunda da ise ağzını oldukça sıkı tutuyor. Ancak gelen haberlere göre yaklaşık 333 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik dört silindirli bir motor görmeyi bekleyebiliriz. Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak araç gücünü ise çift kavramalı şanzımanla yere aktaracak.

Volkswagen bir süredir yeni modelini kamuflajsız olarak test ediyor, bu yüzden de yakın zamanda bir tanıtım bekleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 Volkswagen Golf R modelinin tanıtımının da sanal ortamda olması oldukça muhtemel.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu