Audi Q3 Sportback alternatifi: VW Tiguan X

Volkswagen, Tiguan’ın coupe formlu SUV versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Şimdilik Tiguan X ismi ile anılan modelin yakın zamanda görüceye çıkarılması bekleniyor.

İlk olarak Çin’de ortaya çıkacak olan Tiguan X (henüz resmiyet kazanmadı), Tiguan Allspace modeli ile aynı altyapıya sahip olacak. Aracın daha önce çekilen kamuflajlı görselleri üzerine Kolesa da Tiguan X modelini yorumlamış.

Bu oldukça başarılı tasarım çalışmasında aracın genel tasarım hatları korunurken, Volkswagen’in yeni tasarım felsefesi de yansıtılmış. En son çıkan kamuflajlı görseller üzerine yorumda bulunan tasarım sitesi, R paketini de modele ekleyerek daha sportif bir görünüm ortaya koymuş.

Daha önce de Tiguan X’in tasarım yorumlarını yapan site, son görseller ile birlikte arka bölüme boydan boya uzanan LED stop lambalarını eklemiş. Tasarım çalışmasında aracın LED grafikleri bile üretime hazır şekilde görülüyor.

Yaklaşık olarak resimlerdeki gibi görünmesini beklediğimiz Tiguan X’in kaputunun altında ise iki farklı turbo beslemeli benzinli motora yer verilmesi bekleniyor. Bu motorların 186 ve 220 beygir güç seçenekleri ile sunulacağını düşünüyoruz.

Yakın zamanda yapılacak tanıtım ile coupe formlu Tiguan hakkında daha detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Not: Paylaşılan Volkswagen Tiguan X görselleri Kolesa tarafından türetilen bireysel çalışmalardır, herhangi bir resmi tasarım değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu