Volkswagen Tiguan artık daha yakışıklı

Volkswagen’in en çok satan modeli konumunda olan Tiguan makyaj operasyonuna tâbi tutuldu. 2021 Volkswagen Tiguan yapılan yeniliklerle birlikte performanslı R versiyonuna kavuşmuş oldu.

Tasarımdan başlayacak olursak, yeni Tiguan‘da Golf’e göndermede bulunan ön farlara yerilmiş. Aydınlatma grubunun değişmesi ile birlikte yeni ve daha geniş bir ön ızgaraya ev sahipliği yapan model, daha belirgin hava girişlerine sahip tamponu ile daha sportif bir görünüme kavuşmuş.

Yapılan değişiklikler arka bölümde ise daha sınırlı kalmış. LED grafiklerinin elden geçirildiği stop lambalarının yanı sıra arka tampon da makyajdan nasibini almış gibi görünüyor. Tiguan yazısı da amblemin altında kendine yer bulmuş. 4Motion logosunun da yeniden tasarlandığını görüyoruz.

İç mekana geçtiğimizde ise dokunmatik kontrollere sahip yeni bir direksiyon simidi ile karşılaşıyoruz. İklimlendirme kontrol elemanlarında da dokunmatik yüzeylere yer verilen modelin iç bölümünde çok dramatik bir değişimin yaşanmadığını söyleyebiliriz.

Yeni teknolojiler

Teknolojiden bahsedecek olursak yeni Tiguan’ın ses kontrolü, çoklu telefon eşleştirme ve kablosuz App-Connect özellikli yeni bir bilgi-eğlence sistemine kavuştuğunu görüyoruz. Bilgi-eğlence sistemi ekranının boyutları ise 8 ile 10.25 inç arasında değişiyor. Makyaj ile birlikte 15 farklı renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatmasına kavuşan modelde 480 W’lik Fender premium ses sistemi de yine seçenekler arasında.

Teknoloji konusunda da çağımızı yakalayan 2021 Volkswagen Tiguan, 0-209 km/s hızları arasında direksiyon, hızlanma ve frenlemeyi kontrol edebilen yeni bir Travel Assist sistemi ile birlikte geliyor. Tiguan ayrıca “proaktif olarak yerel hız sınırı bilgilerini, şehir sınır işaretlerini, dörtyolları ve kavşakları dikkate alan” uyarlanabilir hız sabitleyicisine sahip.

Kaputunun altında çeşitli güç üniteleri sunacak olan modelde ülkemize gelmesini beklemediğimiz 187 beygir güç ve 299 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik motor Amerika’da giriş seviyesini oluşturacak. 8 ileri DSG şanzımanla gücünü yere aktaracak olan bu versiyonda dört tekerlekten çekiş sistemi de tercih edilebiliyor.

Avrupa pazarında ise 245 beygir güç üretebilen şarj edilebilir hibrit modelin oldukça fazla ilgi görmesi bekleniyor. Model gamının tepesinde yer alan 2021 Volkswagen Tiguan R’ın ise 320 beygirlik etkileyici bir güce sahip olduğunu görüyoruz. Henüz bu modeller hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz ancak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgilerle karşınızda olacağız.

Yeni modelin Avrupa’da 2021 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu