Spyker küllerinden yeniden doğuyor

Hollandalı otomobil üreticisi Spyker, 2021’den başlayarak operasyonlara devam etmelerine ve üç yeni modeli piyasaya sürmelerine olanak sağlayacak bir işbirliği anlaşmasına gittiklerini duyurdu.

Anlaşmaya göre Spyker Group, motor sporları şirketi BR Engineering, SMP Racing ve Milan Morady pazarlama şirketi ile güçlerini birleştirdi.

Hollandalı şirket, bu yeni gelişme ile birlikte ilk kez 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan C8 Preliator’un yanı sıra D8 isimli SUV modeli ve B6 Venator’ı da üretime geçirebileceklerini dile getirdi. Üretime giren ilk yeni model ise C8 Preliator olacak.

Spyker, 2010 yılında General Motors’tan Saab’ı satın aldıktan sonra büyük mali zorluklarla karşılaşmış ve bu durum şirketin iflas ilan etmesine yol açmıştı. Otomobil üreticisi 2015’te sahalara geri döndü, ancak yine de mali sorunlar devam etti.

Marka tarafından yapılan açıklamada, “Spyker’ın Saab Automobile AB’nin 2011’de batmasından bu yana birkaç çok zor yıl geçirdiğine şüphe yok” cümlelerine yer verdi. Açıklamada “Bu yeni ortaklık ile o günler kesinlikle geride kaldı ve Spyker, süper spor otomobil pazarı segmentinde önemli bir oyuncu olacak.” ifadeleri de kullanıldı.

Yeniden doğan marka, aynı zamanda yeni Alman üretim tesisinde, bugüne kadar inşa edilen 265 Spyker modelinin sahiplerine hizmet veren bir satış sonrası ve servis departmanının da açılağını belirtti. Ayrıca 2021’de Monako’da yeni bir ‘Ana Mağaza’nın, ardından da dünya çapında daha fazla bayi açılması planlanıyor.

Markanın CEO’su Victor R. Muller yaptığı açıklamada “Bugün imzaladığımız işbirliği anlaşması, hedeflerine ulaşmak için hem teknik hem de finansal araçları kullanan sağlam bir Spyker şirketi kurma yönündeki amansız çabalarımızın doruk noktasıdır” ifadelerini kullandı. Muller ayrıca “Bize duydukları güven için Boris Rotenberg ve Michail Pessis’e minnettarım.” diye konuştu.

Boris Rotenberg ve Michail Pessis, “Efsanevi Spyker markasının bu yeni yapılanmasının bir parçası olmayı gerçekten dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. Pesis aynı zamanda “Şirketler grubumuz, Spyker markasını dünyanın en iyi süper spor arabaları liginde başarıyla piyasaya sürecek.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu