2021 Renault Megane makyaj operasyonu geçirdi

Renault, bu yılın başlarında Megane HB modelini güncellerken sedan karosere ise dokunmamıştı. Ancak 2021 model yılı ile birlikte Renault Megane Sedan da benzer değişikliklere kavuşacak.

Megane Sedan, makyaj ile birlikte entegre navigasyon sistemine sahip 10.2 inçlik dijital gösterge ekranına ev sahipliği yapacak

2021 Renault Megane Sedan, Hatchback ve Estate versiyonlarında olduğu gibi yeni LED grafiklere sahip ön ve arka aydınlatma gruplarına kavuşacak. Makyaj ile birlikte daha sportif bir ön tampona ev sahipliği yapacak olan aracın ön ızgarasında da yeni krom detaylara yer verilmiş.

Araca yandan baktığımızda ise değişiklikler arasında boyutları 16 ile 18 inç arasında değişen yeni jantları ve kapı kolu aydınlatmalarını sayabiliriz. Arka bölümdeki değişiklikler de stop lambalarını grafikleri ve sahte egzoz çıkışlarına sahip difüzörle sınırlı kalmış.

2021 Renault Megane Sedan

İç bölüme geçtiğimizde ise daha büyük değişiklikler ile karşılaşıyoruz. Makyaj ile birlikte entegre navigasyon sistemine sahip 10.2 inçlik dijital gösterge ekranına ev sahipliği yapacak olan Megane Sedan’da 9.3 inçlik yeni bir bilgi-eğlence sistemi ekranı da bizleri selamlıyor. Ses tanıma, gerçek zamanlı trafik bilgisi gibi özelliklerinin dışında Android Auto ve Apple CarPlay uyumlu Renault EasyLink bağlantılı bilgi-eğlence sistemi de çağımızı yakalamış görünüyor.

Yeni çerçevesiz dikiz aynasına kavuşan 2021 Renault Megane’da iklimlendirme elemanları için de krom kaplamalara yer verilmiş. Makyaj ile birlikte yeni döşemelere ev sahipliği yapacak olan Megane’nın sürücüsüne de bir sürprizi var; artık sürücü koltuğu elektronik olarak ayarlanabiliyor.

Renault, Multi-sense sürüş modlarını da elden geçirmiş. Yeni ambiyans renkleri ve motor sesi sağlayan R-Sound uygulaması gibi özelliklere kavuşan sistemde Eco, Comfort, Sport ve MySense olmak üzere dört farklı sürüş modu bulunuyor.

2021 Renault Megane Sedan

Yeni 1.0 litrelik turbo benzinli motor

Aracın motorunun kaputunun altında da yenilikler bizleri bekliyor. 115 beygir güç sunan 1.0 litrelik 3 silindirli TCe motoru ilk defa Megane Sedan’da göreceğiz. Sadece 6 ileri manule şanzımanla satın alınabilecek bir motorun yanı sıra 140 beygir gücündeki 1.3 litrelik TCe motor da seçenekler arasında. Bu güç ünitesi 6 ileri manuel ya da 7 ileri EDC şanzımanla tercih edilebilecek. Dizel cephesinin tek temsilcisi ise 115 beygir güç sunan 1.5 Blue dCi motor oluyor. Bu üniteyi de hem 6 ileri manuel hem de 7 ileri EDC ile satın almak mümkün. E-Tech şarj edilebilir hibrit seçeneğinden ise henüz bahsedilmedi.

Güvenlik cephesine geçtiğimizde, 2021 Renault Megane Sedan, Dur & Kalk işlevli Adaptif Hız Sabitleyici, yaya algılamalı Aktif Acil Durum Fren Sistemi, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Auto-Hold özelliğine sahip elektronik park frenini gibi yeniliklere ev sahipliği yaptığını görüyoruz.

Renault, Megane Sedan’ı Türkiye’de üretmeye ve 2021’in başından itibaren yaklaşık 30 ülkeye ihraç etmeye devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu