Peugeot eski otomobillerini restore edip satacak

Peugeot 210. yıldönümü için Fransa’nın Sochaux kentindeki müzesinde yeni bir etkinlik başlattı; şirket buna göre eski araçlarını restore edip tekrar satacak.

Restorasyonun sonunda araçlar satışa sunulmadan önce bir orijinallik sertifikasına sahip olacak.

Otomobiller, Aventure Peugeot derneği tarafından Sochaux’daki Musée de l’Aventure Peugeot’nun atölyelerinde restore edilecek. Restorasyonun sonunda araçlar satışa sunulmadan önce bir orijinallik sertifikasına da sahip olacak.

Fransız otomobil üreticisi ilk projesi için ideal modeli seçmiş gibi görünüyor: efsanevi Peugeot 205 GTi. Restorasyona tâbi tutulacak ilk otomobil olan Peugeot 205 GTi, 130 beygir güce sahip 1.9 litrelik motora sahip.

Otomobil üreticisi, proje hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı, ancak fotoğraflar siyah 205 GTi’nin biraz ilgiye duyduğunu açıkça gösteriyor. Aracın gövdesinin pek iyi durumda olmadığını görüyoruz. Birçok ezik ve çizik içeren gövde parçalarının yanı sıra plastik detayların de eski günlerini özlediği aşikâr.

İç mekanın ise çok daha iyi göründüğünü söylemek mümkün. Kırmızı halıların çok daha iyi günler gördüğünü söyleyebiliriz ancak toparlanmayacak gibi görünmüyor. Orijinal vites topuzu ve körüğünü bulmak da Peugeot için zor olmayacaktır.

Peugeot’nun uzman teknisyenlerinin bu 205 GTi 1.9’a ne yapacağını ve yenilenen ateşli hatchback modelinin hangi fiyata sunulacağını görmek için sabırsızlanıyoruz. Son dönemlerde oldukça ilgi gören bu otomobillerin ucuz bir fiyata satışa sunulmayacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Peugeot, bu yeni restorasyon faaliyetinin, Aventure Peugeot stoklarının yedi yıldır sürdürdüğü yedek parça tedariği sayesinde mümkün olduğunu söylüyor. Dernek, eksik bir parçayı sağlamak için geleneksel taşeron firmalarla işbirliği yapacak ve 3D yazıcı ile üretim de artık üretilemeyen parçalar için bir seçenek olarak belirlenmiş durumda.

Bakalım bu projenin sonunda nasıl bir 205 GTi bizleri bekliyor olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu