Aracınızdaki sorunu artık size akıllı telefonunuz söyleyecek

Otomobilinizdeki sorunları teşhis etmek için artık sadece cebinizden akıllı telefonunuzu çıkarmanız yeterli olacak. Sound Analyzer adı verilen uygulama ile Skoda kullanıcılarının çok daha hızlı teşhis koymasını hedefleniyor.

Araç çalışırken sesi kaydeden bu uygulama, bu ses kaydını belleğinde bulunan seslerle karşılaştırarak sorunu bulmaya çalışıyor. %90 oranında doğruluk payı olduğu belirtilen uygulama bir sorun ile karşılaşırsa bunu teknisyenlere bildiriyor. Skoda, uygulamanın direksiyon sistemi, klima kompresörü ve DSG şanzımanların debriyajları dahil on farklı ses modelini tanıyabildiğini belirtti.

Skoda akıllı telefon uygulaması

Uygulama, sorunlarınları bulmak için kaydedilen ses dosyasını akustik sinyalleri görsel olarak gösteren bir spektrograma dönüştürüyor. Yapay zeka teknolojisi daha sonra sapmaları belirlemek için dosyayı depolanan kayıtlarla karşılaştırır. Başka bir algoritma ise daha sonra sapmaların nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemek için çalışmaya başlıyor.

Uygulama, hem müşterilere hem de teknik servislere bir çok avantaj vaat ediyor. Skoda’nın açıkladığı gibi, Sound Analyzer araç bakımını daha verimli hale getiriyor ve araçların onarımı için harcanan zamanı kısaltıyor. Böylelikle müşteri memnuniyetinin yanı sıra verimlilik de maksimum seviyeye çıkıyor.

Skoda, uygulamayı 14 farklı ülkede pilot proje olarak test ediyor. Yazılımın ‘öğrenme süreci’ için 245 farklı bayi görevlendirilmiş durumda.

Skoda sadece bu uygulama ile kalmayacak gibi görünüyor; Çek üretici araçtaki anormallikleri dinleyen özel sensörleri gelecekteki modellere dahil edilebileceğini de belirtti. Böylelikle bu uygulama ile ön bakımın yanı sıra bir internet bağlantısı üzerinden planlanmış onarımların da sağlanabileceği aktarıldı.

skoda akıllı telefon uygulaması

Skoda’nın satış sonrası başkanı Stanislav Pekař, “Sound Analyzer, Skoda’da satış sonrası dahil dijitalleşmenin yaratabileceği yeni fırsatların en iyi örneğidir. Müşterilerimize daha da kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmak ve böylece müşteri deneyimini daha da iyileştirmek için sürekli olarak yapay zeka teknolojilerini kullanmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Aracın onarımı için sorunun belirlenme sürecini oldukça kısaltacak olan bu uygulama hayatımızı biraz daha kolaylaştıracak gibi görünüyor. Bakalım ilerleyen günlerde bu akıllı telefon uygulaması ile karşılaşabilecek miyiz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu