2021 Subaru BRZ kendini göstermeye başladı

Subaru hafta sonu SubieFest’e ev sahipliği yaparken katılımcılar 2021 BRZ modeline tanık olma fırsatı yakaladılar.

Temmuz ayında BRZ modelinin ilk neslinin üretimine son veren Japon üreticinin yeni nesil atağını uzun zamandır bekliyorduk. Sosyal medyada ilk kez gösterilen 2021 Subaru BRZ, yeni Toyota GT86 ile kardeş olmaya devam edecek. Paylaşılan teaser görsel ile birlikte arkadan itişli spor otomobilin yeni gövdesiyle Kasım ayında tanıtılacağı duyuruldu.

Paylaşılan görselde 10 kollu jant ve ön frenleri soğutmak için yer verilen hava kanalı dışında fazla bir detay barındırmıyor. Bunların dışında daha önce çekilen casus fotoğrafları ve tasarım çalışmaları ile birlikte aracın daha olgun bir görünüme kavuşacağını tahmin ediyoruz. Daha geniş bir ön ızgaraya ev sahipliği yapacak olan araçtaki aydınlatma grupları da tamamen değişecek.

2021 Toyota GT86 Subaru BRZ
Toyota GT86 tasarım çalışması

Gelen bilgilere göre 2021 Subaru BRZ ve Toyota GT86 ikizleri mevcut platformun güncellenmiş versiyonu üzerinde yükselecek. Kaputun altında ise Ascent modelinde de kullanılan 2.4 litrelik turbo beslemeli motora yer verileceği yapılan iddialar arasında. 260 beygir güç ve 376 Nm tork üreten bu motorun standart olarak manuel şanzımanla sunulması bekleniyor. Otomatik vites kutusu da yine seçenekler arasında olacaktır. Olası bir STi versiyonunun ise 300 beygir civarında güce sahip olacağı konuşuluyor.

Bununla birlikte Japon markalar mevcut modellerde olduğu gibi atmosferik motorları kullanmaya devam etme şansı da bulunuyor. Ancak bu tercih yeni modelleri daha katı emisyon kuralları bulunan Avrupa pazarından uzak tutabilir.

Yeni modellerin nasıl görüneceğini ve ne kadar güce sahip olacaklarını bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu