Avrupa’dan ‘Spirit of Ecstasy’ yasağı

Avrupa’daki Rolls-Royce sahiplerine kötü haber; aydınlatılmış Spirit of Ecstasy kaput üstü logosu Avrupa Birliği ülkelerinde yasaklandı.

Rolls-Royce ilk olarak 2011 yılında tamamen elektrikli 102EX konseptiyle aydınlatılmış kaput üstü logosunu müşterilerin beğenisine sunmuştu. Bu seçenek daha sonra ise markanın Phantom, önceki nesil Ghost, Dawn, Wraith ve Cullinan modellerinde sunulmaya başlanmıştı.

Kaput üstü logosunun neden kaldırıldığına gelecek olursak; The Daily Mail’in yaptığı habere göre Avrupa Birliği’ndeki otomobil aydınlatmalarına yönelik yasa değişikliği bu sonucu doğurmuş. Işık kirliliğinin önüne geçmek için alınan bu karar ile birlikte artık Rolls-Royce sahipleri aydınlatmalı kaput üstü logolarına veda edecek.

Bir Rolls-Royce sözcüsü yaptığı açıklamada ”Şubat 2019’da bayilerimize, ışıksız Spirit of Ecstasy seçeneğini kaldırdığımızı belirten bir bülten göndermiştik. Artık satılmayacaktı. Opsiyon listesinden de çıkmıştı.” ifadelerine yer verdi.

Spirit of Ecstasy

Konuşmasına devam eden sözcü, “Ne yazık ki, yasa gereği müşterilerimizin Spirit of Ecstasy bağlantılarını kesmemiz gerektiğini belirtmemik gerekiyor. Şimdi yeni bir teklif sunma sürecindeyiz. Müşterilerimize tam bir geri ödemenin yanı sıra gümüş Spirit of Ecstasy veya opsiyon listemizden başka bir seçenek sunacağız. Bu durumda ahlaki yükümlülüğümüz bulunuyor. Bu opsiyonu tamamen iyi niyetle sunmuştuk. Şimdi bizden bağımsız gerçekleşen süreçte bu opsiyonu geri almak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

3.500 Pound’luk bir opsiyon olan aydınlatılmış kaput üstü logosu artık Rolls-Royce sahiplerinin aracını süsleyemeyecek. Aydınlatılmış kaput üstü logosuna sahip bir Rolls-Royce almak isteyen müşterilerin hayalleri de başka bir bahara kalmış gibi görünüyor.

Ne diyelim, tek sıkıntınız bu olsun Rolls-Royce sahipleri.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu