Honda, 2021’de Formula 1’den çekiliyor

Honda, Tokyo’da düzenlediği basın toplantısında sürpriz bir şekilde 2021 sezonunun sonunda motor tedarikçisi olarak Formula 1 şampiyonasından çekildiğini duyurdu.

Japon otomobil üreticisi bunun yerine 2050 yılına kadar karbon nötrlüğünü gerçekleştirme planlarının bir parçası olarak yakıt hücresi ve elektrikli araç teknolojilerinin araştırma ve geliştirmesine odaklanacak.

Şirket yaptığı açıklamada, ”Honda, araştırma ve geliştirmedeki kurumsal kaynaklarını, karbonsuz teknolojilerin çekirdeği olacak yakıt hücreli araç (FCV) ve bataryalı EV (BEV) teknolojileri dahil olmak üzere gelecekteki güç ünitesi ve enerji teknolojileri alanlarına aktarmalı.” ifadelerini kullandı.

Honda Alpha Tauri

Honda buna göre motor sporlarının mevcut teknik düzenlemelerinin son yılı olan 2021’in sonunda Formula 1’den ayrılacak.

Red Bull Racing ve Scuderia Alpha Tauri’de Honda’nın yerini hangi motor tedarikçisinin alacağı henüz netlik kazanmadı. Aslında markaların çok da fazla seçeneği yok: Mercedes-AMG, Ferrari ve Renault. Ancak, hem Mercedes hem de Ferrari’nin Red Bull ve Alpha Tauri ile anlaşma yapması pek olası değil; Renault şu anda iki takım için en olası tedarikçi konumunda.

Red Bull Takım Müdürü Christian Horner, “Ekip olarak Honda Motor Company’nin 2021 sezonunun sonunda Formula 1’den çekilme kararı vermesinin ne kadar zor olduğunu anlıyoruz” diye konuştu. Horner ayrıca, “Honda ile ortaklığımıza devam etmemekten dolayı hayal kırıklığına uğramış olsak da, ortak başarımızdan son derece gurur duyuyoruz, her iki Red Bull’a ait ekip için beş galibiyet ve 15 podyum sağladık ve Honda’daki herkese olağanüstü çabaları ve bağlılıkları için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Honda, 2015 yılında McLaren ile motor tedarikçisi olarak Formula 1’e geri dönmüştü. Bu birliktelik pek başarılı olamamış ve 3 sezon sonunda ortaklık sona ermişti. Daha sonra Alpha Tauri’ye motor tedarik eden Honda, bir sezon sonra da Red Bull Racing’e motor sağlamaya başlamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu