Chip Foose’dan 2021 BMW M3 yorumu

2021 BMW M3 ve M4 modellerinin ön bölümü devasa böbrek ızgaraları nedeniyle birçok insan tarafından eleştiriliyor. Bu yüzden birçok tasarımcı araçların ön bölümü kendilerine göre yeniden yorumlayarak çeşitli paylaşımlarda bulunmuştu. Bugün de ünlü tasarımcı Chip Foose kendi tasarımıyla karşımıza çıktı.

Foose, yeni otomobilin sadece yandan bakıldığında bir M3 olduğu iddiasında

Foose, genellikle klasik araçlar üzerinde yaptığı çalışmalar ile bilinse de BMW’nin ön bölüm tartışmalarında tarafsız kalamamış gibi görünüyor. Başarılı tasarımcı BMW’nin yeni M3 ile geçmişini terk ettiğini ve kapsamlı yapısını kaybettiğini belirtiyor. Yeni otomobilin sadece yandan bakıldığında bir M3 olduğu iddiasında olan Foose, ikonik otomobilin ön ve arka tasarım açısından mirasını terk ettiğini söylüyor.

Foose’a göre otomobilin şuanki tasarımında çok fazla bilim-kurgu filmlerinden ilham alınmış. Söylediğini örneklerle açıklayan Foose, BMW tasarımcılarının aracı dizayn ederken Star Wars filmlerinden fazlaca etkilenmiş olabileceğini belirtiyor.

Tüm bunlarla beraber kendi tasarım fikrini de ortaya koyan Foose, BMW M3’ün ön bölümünü daha çekici hale getirmek için büyük böbrek ızgaraları akıllıca bir dokunuşla iki parçaya ayırmış. Buna ek olarak alt hava girişlerinin boyutunu da küçülten tasarımcı, E30 M3‘ten hatırladığımız ince sinyal lambalarıyla da geçmişle olan bağı kurmayı unutmamış.

Sürekli büyüyen ön ızgaralarına gelen tüm eleştirilere rağmen BMW bu yoldan vazgeçecek gibi görünmüyor. BMW yetkililerinin bu konudaki tavrının doğru olup olmadığını ise zaman gösterecek.

Sizin 2021 BMW M3 ve M4 modelleri hakkındaki düşünceleriniz neler? Ön ızgaraları çok büyük buluyor musunuz?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şahsen benim gözüm alıştı ilk başta ben de kabullenemedim ama sonralarda alışmaya başladım ve 2021 BMW M3 Competition manuel olarakta satılacağını duyunca hayalini kurmaya başladım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu