2021 Nissan Note Japonya’da tanıtıldı

Nissan yenilenen Note modelini Japonya’da tanıttı. 2021 Nissan Note, Aralık ayından itibaren bu ülkede satışa sunulacak.

Kaputun altına göz attığımızda farklı bir kurulum bizi bekliyor

2012 yılından beri piyasada olan mevcut neslin yerini alacak olan yeni model daha yenilikçi bir tasarımla bizleri karşılıyor. Ön bölümde V formlu geniş bir ön ızgaraya ev sahipliği yapan model keskin hatlara sahip ön farlarıyla dikkat çekiyor. Sis farlarının ön tamponun alt kısmına yerleştirildiği araçta her iki tarafta bulunan ince hava girişlerinin ise şık durduğunu söyleyebiliriz.

Yan tarafa geçtiğimizde ise tamamen yeni çizgiler bizleri karşılıyor. Daha belirgin çamurluklara kavuşan modelin eğimli tavan çizgisi de fark yaratıyor. Arka bölümde bizleri yatay formlu stop lambaları karşılıyor. Ön bölüme kıyasla daha hareketli olan arta tarafta stop lambaları siyah bir şerit ile birbirine bağlanırken NISSAN imzasını da bu bölümün altında görüyoruz. 13 farklı renk seçeneği ile sunulacak olan 2021 Nissan Note modelinde yeni jant seçenekleri de mevcut.

İç mekanın da tamamen yeniden tasarlandığına şahit oluyoruz. Yeni nesil ile birlikte dijital gösterge paneline kavuşan araçta geniş bilgi-eğlence sistemi ekranı da sürücüye oldukça yakın şekilde konumlandırılmış. Yapılan yenilikler direksiyonda da devam etmiş. Birçok kontrole ev sahipliği yapan direksiyonun yanı sıra orta konsoldaki otomatik vites topuzu ve elektronik park freni de oldukça yenilikçi görünüyor. Orta konsolun hemen altında ise kablosuz şarj bölümüne yer verilmiş.

2021 Nissan Note yapılan görsel değişikliklerin yanı sıra yeni sürücü asistanı sistemleriyle de dikkat çekiyor. Trafik işaretlerine göre hızını ayarlamasını sağlayan ve navigasyon sistemi ile birlikte çalışarak virajlardan önce otomatik olarak aracın otomatik olarak yavaşlamasına imkan sağlayan ProPilot özelliklerini içerisinde barındıran yeni Note, 360 derece asistana da ev sahipliği yapıyor.

Menzil arttırıcı içten yanmalı motor

Kaputun altına göz attığımızda ise farklı bir kurulum bizi bekliyor. Nissan’ın e-Power olarak adlandırdığı sistemde aracın hareketini elektrik motoru sağlarken elektrik motorunun gücünü aldığı bataryayı ise içten yanmalı bir güç ünitesi şarj ediyor.

Yeni Note’da ikinci nesli ile karşılaştığımız e-Power sisteminde elektrik motorunun %10 daha fazla tork ve %6 daha fazla güce sahip olduğu aktarıldı. Bununla birlikte içten yanmalı motorun da daha güçlü ve daha verimli olduğunun altı çizildi.

Bu güç ünitesinin yanı sıra her aks üzerinde bir adet elektrik motoruna sahip dört tekerlekten çekiş sunan tamamen elektrikli Nissan Note versiyonunun ise önümüzdeki ay tanıtılacağını söyleyelim.

2021 Nissan Note, Japonya’da giriş seviyesinde vergiler dahil 2.029.500 Yen’lik (154.632 TL) fiyat etiketine sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu