Klein Vision AirCar uçan arabaya en yakın araç olabilir

Uzun yıllardır insanoğlunun hayallerinden bir tanesi de uçan arabalar olmuştur. Bu konuda birçok çalışma yapılmasına rağmen henüz elle tutulur bir çalışma ortaya çıkmış durumda değil. Klein Vision AirCar ise bu konuda kesinlikle umut vaat ediyor.

Uçuş moduna geçerken AirCar’ın arka bölümü uzarken kanatlar da dışarı doğru açılıyor

AirCar, birkaç yıl önce tanıtılan Aeromobil isimli uçan arabada da imzası bulunan Stefan Klein tarafından tasarlandı. AirCar da benzer bir tasarıma sahip ancak direkt olarak tasarımcının şirketinden geliyor. Henüz ticari olarak satışa sunulmamış olan araç, test uçuşları sırasında oldukça başarılı işler çıkarmış gibi görünüyor.

Paylaşılan videoda da göründüğü gibi uçuş moduna geçerken AirCar’ın arka bölümü uzarken kanatlar da dışarı doğru açılarak aracı uçuşa hazırlıyor. Oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olan araç hem uçak hem de otomobil olarak oldukça iyi çalışıyor gibi görünüyor.

AirCar’ın ne tür bir güç aktarım sistemine sahip olduğu veya hem yolda hem de uçuş sırasında ne tür hız ve menzile ulaşabileceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Tüm bunların yanı sıra AirCar’ın versiyonları da şimdiden düşünülmeye başlanmış. Üç ve dört koltuklu versiyonların yanı sıra çift pervaneye sahip bir modelin de planlar dahilinde olduğu belirtiliyor. Klein Vision’un amfibi bir araç üzerinde çalıştığı da gelen haber arasında.

Klein Vision AirCar piyasaya çıkacak mı ya da çıkarsa ne zaman çıkacak henüz bilmiyoruz. Aracın seri üretime geçip geçmeyeceği de soru işaretlerini koruyor. İnsanlar gerçekten bu aracı satın alırlar mı? Bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu