Dünya’nın ilk V8 motorlu Tesla Model S’i geliyor

‘Herkes gider Mersin’e onlar gider tersine’ sözünün anlamına yakışır bir haberle karşınızdayız. Daha önce defalarca kez içten yanmalı motora sahip araçların elektrikli hala dönüştürüldüklerini görmüştük ancak bu sefer durum çok farklı. Bu kez bir YouTuber elektrikli Tesla Model S’i alıp içerisine içten yanmalı motor koymaya karar vermiş.

Geleneksel motora ev sahipliği yapan bir Tesla üretmek hiç de kolay olmayacak

Rich Rebuilds isimli kanal yıllar içinde birçok Tesla modelini onarıp modifiye etmiş. Hatta birkaç ay önce Cybertruck’ta esinlenerek kendisine tamamen elektrikli bir ATV de üretmiş ve ismini de Cyberquad koymuştu. Hatta elektrikli bir ‘rat rod’ da yine ortaya çıkardığı projeler arasında. Bu sefer ise roller değişmiş gibi görünüyor; Rich, V8 motorlu bir Model S üretme niyetinde.

Geleneksel motora ev sahipliği yapan bir Tesla üretmek hiç de kolay olmayacak. Çünkü işiniz sadece kaputun altına bir V8 yerleştirmekle bitmiyor. Rich Rebuilds bunun için işe üç tane hurda Tesla Model S’i satın almakla başlamış. Bu üç Tesla Model S ile ortaya içten yanmalı bir Model S çıkacak mı hep beraber göreceğiz.

YouTuber işe ilk olarak 2010 model bir Chevrolet Camaro’nun 426 beygirlik V8 motorunu satın alarak başlamış. 6 ileri manuel şanzıman ve yakıt deposunu da unutmamış tabi ki. Model S gibi bir araca geleneksel bir motor ve şanzıman takmanın en zor yanı, Tesla’nın asla bunları barındıracak şekilde tasarlanmamış olması. Örnek vermek gerekirse Tesla’nın şasinde bir şaft tüneli olmadığı için bunu özel olarak üretmek gerekecek.

Bunlarla birlikte Tesla’nın tabanına yerleştirilen bataryalar motora güç vermekle kalmıyor aynı zamanda otomobilin önemli bir yapısal parçası. Bu nedenle Rich Rebuilds’in bataryalar ile birlikte kaybedilecek olan rijitliği tekrar sağlaması gerekecek.

Bakalım Dünya’nın ilk içten yanmalı motorlu Tesla Model S’i nasıl olacak. Bu projenin bitmesini merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu