Toyota Supra SEMA için üstünü açıyor

ABD’de her yıl modifiyeli araçların yer aldığı bir fuar olan SEMA, bu sene pandemi nedeniyle SEMA360 adı altında online olarak gerçekleştirilecek. Toyota da bu fuara Supra modelinin üstü açık konsept versiyonu Sport Top ile katılıyor.

Yuvarlak LED stop lambalarına yer verilen araçta aynı zamanda Mk4 Supra’nın çok sevilen spoyleri de unutulmamış.

Mk4 Supra’ya atıfta bulunarak tavanı iki parçalı şekilde çıkarılabilir olarak tasarlanan Toyota Supra Sport Top, bazı özel görsel değişiklikleri ve performans yükseltmelerini de içerisinde barındırıyor.

GR Supra Heritage Edition baz alınarak tasarlanan Sport Top, 3 boyutlu yazıcı yardımıyla üretilen kompozit bir tavana sahip. Otomobilin gövde yapısına göre tasarlanmış tavan yapısı sayesinde Supra’nın silüeti de bozulmamış. Aracın yapısal bütünlüğünü korumak adına tavanın bağlantı noktalarının yanı sıra alt karoserde de destekleyici elemanlara yer verilmiş.

Araçtaki değişiklikler bununla sınırlı kalmamış tabi ki. Yeni bir arka difüzör ve merkezde konumlandırılan çift egzoz çıkışı ile araç SEMA fuarına daha uygun hala getirişmiş. Bunların yanı sıra Mk4 Supra’ya atıfta bulunmak adına yuvarlak LED stop lambalarına yer verilen araçta aynı zamanda Mk4 Supra’nın çok sevilen spoyleri de unutulmamış. Aracın Absolute Zero adı verilen beyaz rengi de yine fuara özel.

Toyota’nın operasyonlar müdürü Marty Schwerter Top Sport hakkında, ”Toyota, Heritage Edition’a gerçek bir yol arkadaşı olmasını çok istedi. Ancak, bu kolay bir yapı değildi, tavanı kesmek ve otomobilin yapısının önemli bir bölümünü kaldırmak için çok fazla kafa yorduk.” diye konuştu. Schwerter ayrıca “Düşündüğümüzden çok daha karmaşıktı. Üst kısmı çıkarmak son derece zordu ve GR Supra’nın rijitliğini korumak için bazı yenilikçi çalışmalar gerektiriyordu. Ortaya çıkan bu çalışmayı gerçekten beğendim ve umarım başkaları da sever.” ifadelerini kullandı.

Siz Supra Sport Top hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce seri üretime geçmeli mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu