Sergio Perez 2021 yılında Red Bull koltuğuna oturacak

Red Bull Racing, 2021 sezonu için Racing Point’ten ayrılan Sergio Perez ile anlaştıklarını duyurdu. Geçtiğimiz sezonda Red Bull için yarışan Alexandre Albon ise yedek ve test pilotu olarak takımda kaldı.

Perez, 2020 sezonunda kariyerinin ilk galibiyetini elde etmişti

Önümüzdeki sene Aston Martin adını alacak olan Racing Point’te Lance Stroll takımdaki yerini korurken, 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel ise markanın yeni yüzü olarak takıma katılmıştı. Oldukça başarılı bir sezonu geride bırakan ve kariyerindeki ilk galibiyeti elde eden Sergio Perez ise bu gelişmelerin ardından koltuksuz kaldı. Birçok F1 hayranı Sergio Perez’in önümüzdeki yıl organizasyonda yer almama olasılığını haksızlık olarak nitelendiriyordu. Neyse ki korkulan olmadı ve başarılı pilot 2021 sezonu için önemli bir otomobilin koltuğuna geçmeyi başardı.

Yeni takımı hakkında konuşan Perez, “Şampiyonluk için mücadele eden bir takımda yarışma şansı, F1’e katıldığımdan beri umduğum bir şey ve Red Bull renkleriyle gridlere adım atmak gurur verici bir an olacak” diye konuştu.

Albon bekleneni veremedi

2020 sezonu boyunca inişli çıkışlı bir grafik çizen Alexandre Albon, Red Bull’un Mercedes ile olan mücadelesinde çoğu zaman Verstappen’i yalnız bıraktı. 2020 pilotlar klasmanında 105 puan toplayarak ancak yedinci olabilen Albon’un koltuğunu kaptırdığı Perez ise dayanıklılık problemleri yaşamasına rağmen topladığı 125 puanla dördüncü olmaya başardı. Aldığı şansı iyi kullanamayan ve takım arkadaşı karşısında sezon boyu hiçbir varlık gösteremeyen Albon, 2021 sezonunda takımın test ve yedek pilotu olacak. 2022 yılında gelecek olan büyük değişikliklere odaklanmak isteyen Red Bull, simülatör ve lastik testlerinde Albon’a görev verecek.

Konu hakkında açıklama yapan Red Bull Racing patronu Christian Horner, “İlgili tüm verileri ve performansları değerlendirmek için zamanımızı ayırdıktan sonra Sergio’nun 2021 için Max ile ortak olacak doğru sürücü olduğuna karar verdik ve onu Red Bull Racing’de ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Alex, 2022 gelişimine odaklanan Test ve Yedek Sürücü olarak Ekibimizin önemli bir parçası olmaya devam ediyor, sıkı çalışması ve katkısı için kendisine teşekkür etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Perez ile yapılan sözleşmenin sadece 1 yıllık olduğunu söylemekte yarar var. O yüzden 2022 sezonunda Verstappen’in yanında kimin yarışacağını söylemek oldukça güç. Ancak 2022 sezonu için yapılan geliştirme çalışmaları ve simülasyon testlerinde görev alacak olan Albon’un daha güçlü bir şekilde dönebileğini düşünüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu