Dakar Rallisi kamyon ve helikopterin kazasına sahne oldu

2021 Dakar Rallisi geride kaldı ancak organizasyonda yer alan görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu görüntülerden bir tanesinde ise görüntü almak için alçalan helikopterin tümsekte zıplayan kamyonun üst kısmı ile temas ettiğini gördük.

Ortaya çıkan videoda helikopteri, yarışan bir kamyonun üzerinde süzülürken görüyoruz ancak kamyonun bir tümsek üzerinden atlaması ile işler değişiyor. Tümseğin etkisi ile yükselen kamyon, helikopterlerin ayakları ile temas ediyor. Bu temasın ardından helikopter yükselişe geçse de bazı parçaların kırıldığı görülüyor. Yarışın ardından, Anton Shibalov tarafından kullanılan kamyonun tavan kısmında yer alan hava girişinin zarar görüldüğü açıklandı.

Rus Kamaz-Master takımından Eric Khairullin yaşanan olay hakkında, ”Oldukça tuhaf bir durumdu. Organizatörün helikopterinin çok alçakta seyrettiği bir durumda kamyonun hızla ilerlemesi ve daha sonra ona çarpması oldukça tehlikeli. Neyse ki her şey yolunda gitti. Bu, yarışma sırasında helikopterleri güvenli bir şekilde organize etmesi gereken organizatörün sorunu.” diye konuştu.

Dakar Rallisi elbette son derece tehlikeli bir yarış. Ralli’de gerçekleşen kazada Fransız motosikletçi Pierre Chapin’in hayatını kaybettiğini hatırlatalım. Hintli motosikletçi CS Santosh ise kendi başına yaptığı kaza nedeniyle komaya girmiş durumda. Hali hazırda bu denli tehlikeli bir yarışta ekstra olayların yaşanması tehlikeyi bir kat daha arttırıyor. Neyse ki bu kazada kimse yaralanmamış.

Kamyon ve helikopter arasında yaşanan olayın videosuna ise aşağıda linkten ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu