Yeni Nissan Z modelinin patent görselleri sızdırıldı

Nissan geçtiğimiz aylarda yeni nesil Z modelinin ilk ipuçlarını Z proto ile paylaşmıştı. Avustralya patent ofisi tarafından paylaşılan görseller ise üretim modelinin konsept modeline çok benzediğini ortaya koydu.

Yeni Nissan Z modelini otomobil severler olarak uzun zamandır bekliyoruz

Konsept model ile hemen hemen aynı görünen model, ön ızgarasının alt tarafına yerleştirilmiş sensörler ile Z Proto‘dan ayrılıyor.

Bunların yanı sıra arka bölümde bir anahtar girişine benzeyen bir deliğe yer verilmiş. Arka tekerleklerin arkasında konumlandırılan reflektörleri de değişiklikler arasında sayabiliriz. Bunların dışında üretim modelinin konsept ile birebir aynı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Dış tasarım konusundaki benzerlikler göz önüne alındığında, iç mekanın da konsepti yansıtması muhtemel. Böylece yeni Nissan Z modelinde 12.3 inçlik bir dijital gösterge paneli, modern bir bilgi-eğlence sistemi ve kontrol üniteleri bekleyebiliriz.

Nissan, teknik verileri paylaşma konusunda ise hala çekimserliğini koruyor. Z Proto konseptinde altı ileri manuel şanzımana bağlı bir çift turbo V6’nın görev yaptığını düşünürsek, benzer bir güç ünitesini üretim modelinde de görebiliriz. Yeni modelde 406 beygir güç ve 474 Nm tork üretebilen Infiniti Q60 Red Sport 400’den tanıdığımız motorun kullanılması bekleniyor.

Performans konusunda fazla bir açıklama yapmak istemeyen Nissan, yeni modelin beklendiği gibi selefinden daha güçlü olacağını doğruladı. Mevcut 370Z, 337 beygir güç ve 366 Nm tork üretebilen 3.7 litrelik bir V6 motora ev sahipliği yapıyor. Nismo versiyonda ise bu rakamlar 355 beygir ve 374 Nm olarak ölçülüyor.

Yeni nesil Nissan Z modelini otomobil severler olarak uzun zamandır bekliyoruz. Bakalım beklediğimize değecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu