Lada Niva tamamen yenileniyor

Lada, Renault Grubunun çatısı altında büyük bir dönüşüm geçirmeye hazırlanıyor. Rusya merkezli marka 2025 yılına kadar dört yeni model planlıyor. Bu modeller arasında en çok dikkat çekeni ise hiç kuşkusuz tamamen yenilenecek olan Lada Niva.

İkonik modelin genlerinin korunması güzel bir detay

Teaser görselleri yayınlanan yeni SUV model, üretildiği ilk günden bu yana sadece küçük değişikliklerle bu tarihe kadar gelmişti. İkonik model bu sefer ise çok daha büyük bir yeniliğe hazırlanıyor. Niva’nın yanı sıra Lada’dan bir de C segmenti bir SUV modeli göreceğiz.

Her ikisi de CMF-B platformu üzerinde yükselecek olan SUV modeller, yenilenen Dacia Logan ve Sandero’nun yanı sıra Renault Clio, Renault Captur, Nissan Note ve Juke modelleri ile platform kardeşi olacak.

Paylaşılan görseli incelemeye geçersek, her ne kadar çok daha modern bir görünüme kavuşmuş olsa da ilk bakışta bu modelin bir Niva olduğunu anlıyorsunuz. Bizce ikonik modelin genlerinin korunması güzel bir detay. Sağlam bir duruşa sahip olan model, arazi yeteneklerini de koruyacak gibi görünüyor. L şekilli LED gündüz aydınlatmasına sahip ön farın üzerine yerleştirilen sinyaller de orijinal modele güzel bir gönderme olmuş. Herhangi bir LADA logosu göremezken geniş ön ızgarada yer verilen büyük NIVA yazısını beğendik. Eskizde yer alan şişkin çamurluk ve büyük lastiklerin ne kadarının üretim modeline yansıyacağını ise hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Yeni nesil ile birlikte iki kapılı versiyonlara ise veda edeceğiz gibi görünüyor. Eskizde her ne kadar yer almasalar da arka kapı kollarının Nissan Juke modelindeki gibi C sütuna gizlenmesini bekleyebiliriz.

Arka bölüm, güç aktarma organları ve teknoloji konusu ise henüz gizemini koruyor. Ancak dışarıda olduğu gibi aracın gövdesinin altında da çok daha modern bir yapı olacağını tahmin etmek zor değil. Bununla birlikte uygun bir fiyat etiketi de Lada Niva’yı oldukça başarılı bir paket haline getirecektir.

Yeni Lada Niva için 2024’ü bekleyeceğiz

Avtovaz Group CEO’su Yves Caracatzanis yeni gelişmeler hakkında “Renault Grubu’nun yeni açıklanan Renaulution stratejisi kapsamında AVTOVAZ, güçlü iş modelini ve rekabet gücünü yeni tanıtılan Dacia & Lada İş Birimi ile birleştiriyor. 2024 yılında tamamen yeni Niva’nın piyasaya sürülmesi, Rusya’daki Lada için kesinlikle önemli bir tarih oluşturacak, aynı zamanda marka için yeni ufuklar açacaktır” ifadelerini kullandı.

Buna göre Renault Grubu çatısı altında olan Lada ve Dacia ayrı iki marka olmaya devam edecekler ancak her ikisi de modellerini CMF-B platformu üzerinde inşa edecek. Birlikte yılda 1 milyondan fazla CMF-B platformuna sahip otomobil üretmesi planlanan iki üretici, bu sayede toplamda dört farklı platform yerine bir platformda birleşecek. Bu da markalar için daha az maliyet yaratacaktır.

Renault markası geliştikçe bünyesinde yer alan Lada ve Dacia’nın da tüm potansiyellerini açığa çıkarmak ve uluslararası markalar haline getirme hedefinde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu