Caroll Shelby’nin 1966 model Cobra’sı satışa çıkıyor

Koleksiyonerlerin listesinin başında gelen otomobillerden olan 1966 Shelby Cobra 427 Super Snake, Mart ayında düzenlenecek olan açık arttırmada satışa çıkacak. Caroll Shelby’nin kişisel otomobili olan aracın şimdiye kadar satılan en pahalı Cobra olması bekleniyor.

Caroll Shelby’nin bu araçla şahsen 306 km/s hıza çıktığı da belirtiliyor

CSX 3015 olarak bilinen otomobil, Carroll Shelby tarafından son Cobra olarak ortaya konuldu. 1968 yılında Road & Truck tarafından ‘Tüm Cobra’ları bitirecek olan Cobra’ olarak adlandırılan model 2007 yılında 5.5 milyon dolara satılmıştı.

Otomatik şanzımana sahip olan CSX 3015, çapraz olarak yerleştirilen emme manifoldunun üzerine oturan çift Holley dört namlulu karbüratörü besleyen bir çift Paxton süperşarja sahip olması da dahil olmak üzere birçok noktada standart modellerden ayrılarak farkını ortaya koyuyor. V8 motora eklenen çift süperşarj nedeniyle özel bir kaput kullanılan model, sunduğu 800 beygir ile oldukça çılgın bir makineydi. Bu özel Cobra ayrıca dünyada çift süperşarja sahip iki adet Cobra’dan biri olma özelliğine sahip.

Açık arttırmayı gerçekleştirecek olan Barrett-Jackson, otomobilin Avrupa tanıtım turuna katılan ve sınırlı sayıda üretilen birkaç Competition Cobra Roadster’dan biri olduğunu belirtiyor. 1966 yılının sonlarında ABD’ye dönen araca yine aynı zamanlarda çift süperşarj monte edilmiş. Caroll Shelby’nin bu araçla şahsen 306 km/s hıza çıktığı da belirtiliyor.

Caroll Shelby’nin ardından 1970 yılında bu özel otomobili söz yazarı Jimmy Webb satın almış. Webb, Amerika Gelir Daire’si tarafından el konulana kadar 20 yıldan fazla süre boyunca Cobra’nın sahibi olmayı sürdürmüş. O günden bu yana çeşitli koleksiyoner tarafından el değiştiren otomobil, şimdi ise yeni sahibini bekliyor.

Bakalım bu özel Cobra nasıl bir fiyata alıcı bulacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu