Drag yarışında korkutan anlar

Drag yarışında havalanan 1969 model Chevrolet Camaro, 3.500 beygirin üzerinde bir güce sahip

Konu hızlı otomobiller olunca her zaman bazı aksilikler yaşanabiliyor. Bu durumla özellikle drag yarışlarında da oldukça sık karşılaşabiliyoruz. Yaşanan sıkıntılar genellikle istenmeye sonuçlara neden olsa da bu sefer neyse ki korkulan olmuyor.

Lights Out 12 drag yarışı etkinliğinde Tim Slavens’ın direksiyonuna geçtiği 1969 model Chevrolet Camaro, 3.500 beygirin üzerinde bir güce sahip. Kaputun altında yatan V8, iki adet 102 mm’lik turbo besleme ile inanılmaz derecede yüksek güçler üretebiliyor. Tabi ki büyük güç, büyük sorumluğu da beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yarışta da bu güç aracı havalandırmaya yetecek kadar fazla olmuş.

Aslında sorun kalkış ile birlikte başlıyor. Aracın ön bölümünün önce yukarı doğru hareket ettikten sonra yeniden aşağıya indiğini görüyoruz. Muhtemelen aracın sürücüsü de bu sorunu farketmiş ve önüne geçmeye çalışmış. Ancak yine de yeterli olmuyor ve aracı bir anda yerden yükselirken görüyoruz. Neyse ki Slavens paraşütün de yardımıyla aracı tekerleklerinin üzerine indirmeyi başarıyor. Sürücünün bu kazayı hiç yara almadan atlattığını da hatırlatalım.

Porsche 911 Turbo’nun tüm nesilleri drag yarışında!!

Bu kaza çok daha kötü sonuçlar doğurabilirdi. Çok daha ciddi sonuçları olabilecek bir kazada herhangi bir yaralanma olmadığını duymak bizim için sevindirici oldu. Slavens’ın belki de bir refleks ile açtığı paraşüt bu olayda hayatını kurtarmış olabilir.

Bu araçların ne kadar güçlü ve hızlı olduklarını anlatmak gerekirse; Slavens bu olay yaşandıktan sadece bir gün sonra 400 metreyi 3,893 saniyede geçti. Aracın çizgiyi geçerkenki hızı ise 311 km/s olarak ölçülmüş.

https://youtu.be/eIsSstTy6-Y

Gördüğünüz gibi her türlü önlemin alındığı bu drag etkinliklerinde bile sık sık kazalar yaşanabiliyor. O yüzden trafikte hızlı araç kullanımından kaçınalım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu