Yeni Volkswagen Golf 8 için geri sayım

Pazara sunulduğu günden bu yana, elde ettiği satış rakamlarıyla en başarılı Avrupalı otomobil olma özelliğini sürdüren Golf’ün sekizinci nesli yarın Türkiye’de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Bizler de yeni Volkswagen Golf 8 modelinin seleflerine göz atalım istedik.

Golf I – Efsanenin doğuşu 

Tüm dünyada bir başarı hikayesi olarak kabul edilen Golf’ün ilk neslinin üretimi 1974 yılının Mart ayında Wolfsburg’da başladı ve aynı yılın Mayıs ayında satışa sunuldu. Arkadan itişli ve arkada yer alan motoruyla pazarın hakimi konumunda olan Beetle’ın selefi Golf, önden çekişli ve ön kısımda konumlandırılmış su soğutmalı motor akımının en önemli temsilcisi ve kompakt hatchback segmentinin yaratıcısı oldu.

Golf Mk II – Teknolojik gelişim

1983 yılında, Volkswagen ikinci nesil Golf’u pazara sunarak segmentinde teknolojik ilklere de adım attı. Almanya’nın en önemli yazarlarından biri olan Florian Illies’in dönemin insanlarını ifade etmek için ortaya attığı “Golf nesli”, işte bu otomobille araba kullanmayı öğrendi. Golf Mk II, 1991 yılında üretimine son verilene kadar, 6.3 milyon adetlik bir üretime ulaştı ve Golf Mk I’den aldığı bayrağı başarı ile taşımaya devam etti.

Golf Mk III – Gelişmiş güvenlik sistemleri

1991 yılının Ağustos ayında üçüncü nesil Golf’un lansmanını yapan Volkswagen, güvenlik açısından yeni bir dönemi de başlattı. Araç gövdesinde çarpışmaya karşı önemli iyileştirmeler yapıldı, 1992’den itibaren Golf, ön hava yastığıyla sunulmaya başlandı. İlk defa EBD (Electronic Brake Force Distribution) ve EDL (Elektronik Differantial Lock) sistemleri kullanıldı. İlk defa hava yastığı ve piroteknik emniyet kemerleri ile aktif gergi sistemi Golf’lerde kendine yer buldu.

Golf Mk IV – Basamak atlayan tasarım

Dönemin Volkswagen Tasarım Başkanı Hartmut Warkuß’un önderliğinde 90’ların ortasında geliştirilen ve Volkswagen’in gelecekti yol haritasını belirleyen model olarak bilinen Golf 4, 1997 yılında pazara sunuldu. Net ve belirgin hatlarıyla dikkat çeken model, günümüz tasarım uzmanları tarafından, markanın ürün yelpazesine öncülük eden bir tasarım ikonu olarak adlandırılıyor.

Golf Mk V – Golf’ün Olgunluk Dönemi

Golf, 2003 yılında pazara sunulduğunda, neredeyse otuz yıldır Almanya’nın en çok satan otomobili olma yolunda önemli bir kilometre taşı olmuştu. Mk 5, kompakt hatchback otomobil sınıfında Volkswagen’i rakiplerinin önüne geçiren, konfor ve dinamik özellikleri ile ayrışan bir Golf nesli oldu. Golf MK 5’in lansmanının ardından burulma direncindeki yüzde 35 oranında artış, modelin lazer kaynaklı gövdesinin ne kadar dayanıklı olduğunun bir göstergesi olarak kabul edildi. 

Golf Mk VI – Yüksek kalite

Volkswagen, Golf modelinin 6’ıncı nesliyle yüksek güvenlik ve konfor teknolojilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Güçlendirilmiş üretim teknikleriyle güvenlik konusunda çığır açan Golf, lazer kaynaklı gövdesiyle EuroNCAP çarpışma testinde 5 yıldız almayı da başardı. 6. nesil 2009 yılına gelindiğinde ise Yılın Otomobili ödülünü de evine götürüyordu. 

Golf Mk VII – Geniş ürün yelpazesi

Bugüne kadar üretilen yaklaşık 36 milyon adetlik Golf otomobilin yaklaşık 6 milyon adedine ismini veren 7’inci nesil Golf, ilk olarak 4 Eylül 2012 tarihinde, Berlin’deki dünya prömiyeriyle tanıtıldı. 2013 yılında dört farklı Golf versiyonu pazarda yerini aldı: Golf GTI, Golf GTD, Golf R ve Golf Variant. 2014 yılında Golf GTE ve e-Golf ile birlikte ürün yelpazesi elektrikli otomobile geçiş yaptı. Golf MK 7, satışa sunulduğu 2012 – 2020 yılları arasında teknolojisi ve tasarımı ile büyük beğeni topladı ve bugün, en çok satan üç Golf neslinden biri olmayı başardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu