2021 Seat Ibiza yeni iç mekanıyla karşınızda

Seat makyaj operasyonuna tâbi tuttuğu 2021 Ibiza modelinin üzerindeli örtüleri kaldırdı. Yenilenen modelde makyaj operasyonu daha çok iç mekan ve teknoloji konusunda kendini gösteriyor.

Yeni Seat Ibiza’daki en büyük değişiklik ile kapıyı açınca karşılaşıyoruz

Dış tasarımdan başlayacak olursak yenilenen Seat Ibiza’daki en büyük değişiklik olarak standart LED aydınlatma elemanlarını sayabiliriz. Giriş versiyonlarında Eco LED’lere yer verilirken daha üst paketlerde ise full LED farlar karşımıza çıkacak. Bunun yanı sıra daha önce paylaşılan fotoğraflarda gördüğümüz gibi model ismi el yazısı ile yazılmış.

Son olarak, üç yeni jant seçeneğini de dış bölümdeki değişiklikler arasında sayabiliriz. Xcellence ve Xcellence Lux donanım seviyelerinde 17 inçlik jantlar sunan Seat, FR versiyonda ise 18 inç boyutundaki jantlara yer vermiş. Safir ve Asfalt mavisi adı verilen iki renk seçeneği de model gamına eklenmiş durumda.

Yeni Seat Ibiza’daki en büyük değişiklik ile kapıyı açınca karşılaşıyoruz. Yeni bir ön konsol tasarımına ev sahipliği yapan 2021 Seat Ibiza’nın daha büyük bilgi-eğlence sistemi ekranı ise daha yukarı konumlandırılmış. Her iki köşede dikdörtgen formlu havalandırma menfezleri yerini yuvarlak türevlerine bırakırken, aydınlatmalı çerçeveler de kokpite daha hareketli bir görünüm kazandırmış. FR ve Xcellence Lux donanım seviyelerinde sunulan yeni 10.25 inçlik dijital gösterge paneli de yapılan güncellemeler arasında.

Yeni Full Link bilgi-eğlence sistemi, kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto desteğine sahip. Bunun yanı sıra Seat Connect hizmetleri ve doğal ses tanıma özelliği de Ibiza’ya eklenmiş. Yerleşik SIM modülü sayesinde, yeni Ibiza bağlantı konusunda da önemli bir adım atmış. Bu sayede 2021 Seat Ibiza, yaşanan bir kaza durumunda acil servislerle iletişim kurabiliyor ve bilgi-eğlence sistemi için gerçek zamanlı veriler sunabiliyor.

Makyaj ile birlikte yeni Ibiza’da malzeme kalitesi de artmış. Özellikle ön konsol çevresinde daha yumuşak dokulu malzemelere yer verilmiş. Nappa deri kaplı yeni direksiyon simidi de bir diğer yenilik olarak karşımıza çıkıyor.

2021 Seat Ibiza güvenlik teknolojileri konusunda da önemli gelişmeleri içerisinde barındırıyor. Kör nokta asistanı ve uzun far asistanı gibi özelliklere kavuşan model, trafik işareti algılama özelliği de sunuyor. Ayrıca yarı otonom seyahat asistanı da yeni Ibiza’da sunulan teknolojiler arasında.

Kaputun altına göz attığımızda ise giriş seviyesinde 1.0 litrelik atmosferik motor bizleri karşılıyor. 80 beygir gğç üretebilen bu motor 5 ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. 1.0 TSI motorun 95 beygir güç ve 175 Nm tork üreten versiyonu da model gamına eklenmiş durumda. Aynı motorun hali hazırda ülkemizde sunulan 110 beygirlik versiyonu ise 7 ileri DSG veya 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek.

Yeni Ibiza’nın üretimine yılın üçüncü çeyreğinde başlanması bekleniyor. Modelin yeni fiyatları da yine daha sonra belli olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu