Giriş seviyesi Mercedes-Maybach S-Serisi tanıtıldı

Mercedes-Maybach S-Serisi her zaman özel bir otomobil olmuştur. Alman üretici Maybach ile en üst seviyede Rolls-Royce ve Bentley ile mücadeleye devam ediyor. Ancak en üst seviyelerin bile bir giriş seviyesi olması lazım değil mi? Bunu göz önünde bulunduran Mercedes-Maybach, Çin pazarına özel olarak sunulan S480 modelini tanıttı. Bu model her ne kadar Çin pazarına özel olarak çıkmış olsa da S450 ismini alarak Avrupa’ya da ayak basabilir.

Her ne kadar giriş seviyesi desek de Maybach S480’de kullanılan hiçbir malzeme bu tabiri hak etmiyor

Aynı motoru kullanan Mercedes-Benz S-Serisi’ni hali hazırda yollarda görüyoruz. Bu modelin Maybach imzalı kardeşi de önemli başarılara imza atacaktır. 367 beygir güç ve 500 Nm tork değerlerine sahip 3.0 litrelik benzinli motora ev sahipliği yapan araç yarı-hibrit teknolojisini de içerisinde barındırıyor.

Her ne kadar aynı motoru kullanıyor olsalar da Maybach S480, S450’den biraz yavaş kalıyor. S450, 5.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşırken, S480’de ise bu değer 5.8 saniye olarak ölçülüyor. Yeni giriş seviyesi modelin azami süratin 250 km/s ile sınırlandırılmış. Aracın yakıt tüketimi ise 100 km’de 8.56 litre olarak belirtildi.

Her ne kadar giriş seviyesi desek de Maybach S480’de kullanılan hiçbir malzeme bu tabiri hak etmiyor. Oldukça lüks malzemelerle donatılan araçta, lüks bir sedandan beklenen her şey mevcut. Uzatılan aks mesafesi ile iç mekanda çok daha konforlu bir yaşam alanı sunan Mercedes-Maybach S-Serisi, C sütunundaki Maybach logosu, krom detaylar ve şık jantları ile standart S-Serisi’nden ayrılıyor. İç mekanda geniş multimedya ekranı tüm dikkatleri üzerine topluyor. Oldukça minimalist tasarlanan kokpitte fizikzel tuşlara rastlamak oldukça güç. Direksiyonun ardındaki geniş dijital gösterge ekranı da Maybach’a özel grafiklere sahip.

Çin’de günümüz kuru ile 1.849.000 TL’ye denk gelen bir fiyat etiketi ile sunulan Maybach S480, şuanda Maybach’ın sunduğu tek seçenek olarak dikkat çekiyor. 500 beygir güce sahip çift turbo beslemeli V8 motora sahip S580 ve 630 beygir güç üretebilen yine çift turboya sahip 6.0 litrelik V12 motorlu S650 modellerinin ise ilerleyen dönemde ürün gamına eklenecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu