Mercedes-Maybach GLS 600 lüksü yeniden tanımlıyor

Mercedes-Maybach GLS modelini uzun zamandır bekliyorduk ve en sonunda tanıtıldı. Los Angeles yerine Guanghzou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılan model, lüks SUV segmentine yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Maybach simgesini ilk defa S-Serisi modellerinden dışında bir araçta görüyoruz. Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic ise Stutgart’lı üreticinin SUV segmentinin zirvesini temsil ediyor. 558 beygir güç ve 730 Nm torka sahip olan modelin kaputunun altında 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8 motor yatıyor.

Özel olarak Maybach için geliştirilen bu motor, 22 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 48 V’lik EQ Boost elektrikli ünite ile birlikte çalışıyor.

Bu güç ünitesi 2.78 tonluk bu devi 100 km/s hıza 4.9 saniyede çıkarıyor. Azami sürati 250 km/s ile sınırlandırılmış olan modelin 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 11.7 litre olarak açıklandı. Aracın CO2 emisyonu ise 266 g/km.

GLS 600, dikey şeritlere sahip krom ızgara, pencere çerçevesi, B sütunu, özel alaşım 22 inçlik jantlar, egzoz çıkışları ve D sütununa yerleştirilen Maybach amblemi ile kolayca tanınıyor. 23 inçlik jantlar ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Maybach’ın imzası niteliğinde olan çift renkli gövdeye de yine GLS 600’de yer verilmiş. 8 farklı renk kombinasyonuna yer verilen Mercedes-Maybach GLS 600’de elektrikli olarak açılan krom basamaklar da göz dolduruyor.

Lüks SUV model, arka bölümde maksimum alan sağlamak amacıyla sadece iki koltuk sırasıyla sunuluyor. Arka koltukta oturan yolcular, Mercedes-Maybach S-Class’daki gibi iki adet birinci sınıfı yatar koltuğun keyfini çıkarabilecekler.

Oldukça lüks standart özellikler

Araçta yer alan standart özelliklerin listesi uzayıp gidiyor, ince Nappa deri döşemeler, opak stor perdeli panoramik sunroof, ısıtmalı ve havalandırılmış masaj koltukları, elektrikle çalışan arka güneş perdeleri, arka koltuklar için ayrı klima ve Airmatic süspansiyon bunlardan sadece birkaçı.

Arka koltukları birbirinden ayıran kol dayaması üzerinde bulunan MBUX Tablet, yolcuların konfor ve eğlence işlevlerini kontrol etmelerini sağlıyor. Sabit orta konsol isteğe bağlı olaraks sunulurken, masa ve hatta şampanya şişeleriniz için bir buzdolabı ile donatılabiliyor.

Otomobil üreticisi, isteğe bağlı Hava Dengesi paketinin bir parçası olarak Mercedes-Maybach GLS için özel bir koku(Beyaz Osmantus çiçeği) bile geliştirmiş. Diğer seçenekler arasında, daha konforlu bir sürüş sağlayan özel bir Maybach sürüş programı sunan tamamen aktif süspansiyona sahip E-Aktif Gövde Kontrolü bulunuyor.

Mercedes-Maybach GLS 600, 2020 yılının ilk yarısında şatışa sunulacak. Alman üretici henüz aracın fiyatlandırma politikasını açıklamadı ancak GLS 600’ün ABD’de 200.000 Dolar civarında bir fiyat etiketine sahip olmasını bekliyoruz. Yeni modelin rakipleri arasında Aston Martin DBX, Bentley Bentayga ve Rolls Royce Cullinan gibi modeller bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu