Station-wagon ve SUV arasındaki köprü: Citroen C5 X

Citroen farklı çizgisini sürdürmeye devam ediyor. Markanın amiral gemisi modeli C5 yeni neslinde tasarım olarak oldukça değiştiği gibi ismine de ‘X’ takısı eklenmiş. Citroen C5 X modelini sahip olduğu tasarımıyla herhangi bir kalıba sokmak oldukça güç.

Sedan, station ve SUV karışımı

Fransız üreticinin sedan, station ve SUV karışımı olarak nitelendirdiği yeni model bu tarzıyla bizlere 2016 CXperience konseptini hatırlattı. Citroen C5 X, 4.805 metrelik boyu, 1.865 mm genişliği ve 1.485 mm’lik yüksekliği ile bulunduğu D segmentinin hakkını veriyor. 2.785 mm’lik dingil mesafesiyle de dikkat çeken model özellikle arka diz mesafesi konusunda oldukça iddialı.

Yeni modeli tasarım olarak incelediğimiz V formlu aydınlatma grupları ilk dikkat çeken detay oluyor. C5 X özellikle önden bakıldığında kardeşi Citroen C4 ile benzerlikler içeriyor. Geniş hava girişlerine yer verilen ön bölümde agresif ve sportif bir görünüm ortaya koyan yeni model, eğimli tavan çizgisiyle de sportif duruşunu destekliyor. Ön kısıma göre daha sade tasarlanan arka tarafta yer alan spoyler bu bölüme hareket kazandırmış. Aracın hemen her bölümünde gördüğümüz krom detaylar ise premium hissini arttırıyor.

Yan taraftan baktığımızda aracın yüksek omuz çizgisi ve şişkin çamurlukları güçlü bir yapı ortaya koyuyor. Çamurluklarda kullanılan plastik eklentiler ise SUV karakterini güçlendiriyor. Bu şişkin çamurlukları 19 inçe varan jantlar ile doldurmak mümkün.

Premium iç mekan

İç mekana göz attığımızda ise tanıdık bir manzara ile karşılaşıyoruz. Her ne kadar kardeşi C4 ile benzeşse de C5 X’te çok daha premium bir hava yakalandığını söyleyebiliriz. Şık ahşap kaplamaları bunun başlıca nedeni olarak sayabiliriz. 12 inçlik yüksek çözünürlüklü bilgi-eğlence sistemine ev sahipliği yapan modelde fiziksel havalandırma kontrollerine yer verilmiş. Dört USB girişi ve kablosuz akıllı şarj ünitesine yer verilen araçta vites kolu ise yerini vites seçici düğmelere bırakmış. Böylelikle Citroen bu bölümde daha fazla saklama alanı sunmayı başarmış.

Çağımızın gerektirdiği üzere dijital gösterge paneli de yeni Citroen C5 X modelinde unutulmamış. Bunun yanı sıra ön cama yansıyan baş-üstü gösterge ekranı ile sürücüler gözlerini yoldan ayırmadan araçları hakkındaki bilgilere ulaşabilecek.

Konfor konusuna her zaman önem veren Citroen, yeni C5 X modelinde ‘Advanced Comfort’ süspansiyon sistemini standart olarak sunacak. 3 farklı moda sahip olan bu sistem ile her koşula uygun bir sürüş karakteri hedeflenmiş. Konfor deneyimini bir kat daha arttırmak isteyen Fransız üretici iç mekanda da bu sistemi destekliyor. Gelişmiş süspansiyon sisteminin yanı sıra ‘Advanced Comfort’ koltukları ile konforlu yolculuklar vaat ediliyor.

Yeni Citroen C5 X kaputun altında ise benzinli ve şarj edilebilir hibrit motor seçeneklerine sahip. Şarj edilebilir hibrit versiyonda kullanılan 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli motor, elektrik motoruyla birlikte toplamda 228 beygir güç üretebiliyor. Elektrikli modda 135 km/s hıza ulaşabilen aracın menzili ise 50 km olarak açıklandı.

Yeni Citroen C5 X, 2021 yılının son çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak. Aracın fiyat etiketi ise henüz belli değil.

Yoluyla
Süleyman Gökberk Baycan

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu