2021 Türkiye’de Yılın Otomobili finalistleri belli oldu

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasının 2021 yılı finalistleri belli oldu. Bu yıl altıncısı düzenlenen organizasyonda 7 finalist geçtiğimiz ay belirlenen 27 aday arasından seçildi.

OGD üyelerinin yaptığı oylama sonucunda 27 aday otomobil arasından 7 araç öne çıkmayı başardı

OGD üyelerinin yaptığı oylama sonucunda 27 aday otomobil arasından 7 araç öne çıkmayı başardı. 2021 Türkiye’de Yılın Otomobili ödülü için finale kalan otomobiller ise şu şekilde:

OGD üyelerinin oylarıyla belirleyeceği 7 finalist otomobil arasından en fazla puan alan araç, Türkiye’de Yılın Otomobili seçilecek. Birinci olan otomobil için ödül töreni ise Haziran ayında gerçekleştirilecek.

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, altıncı kez düzenlenecek “Yılın Otomobili” seçiminin gelenekselleştiğini belirterek “Finale kalan otomobiller oldukça iddialı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da son derece çekişmeli ve heyecan dolu bir yarışma bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

Her biri birbirinden iddialı 7 model arasından bir seçim yapmak gerçekten zor. Her model kendi sınıfında oldukça iddialı. Avrupa’da Yılın Otomobili ünvanıyla gelen Toyota Yaris’i biraz avantajlı görmek ise sanırım yanlış olmaz.

Geçtiğimiz sene bu ödülü Renault Clio evine götürmüştü. Bakalım bu sene hangi model en çok oyu olarak bu yıl Türkiye’de Yılın Otomobili ünvanını kazanmayı başaracak?

Yoluyla
Süleyman Gökberk Baycan

Süleyman Gökberk Baycan

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu