2021 Mercedes-Benz EQB gün yüzüne çıktı

Mercedes-Benz, elektrikli EQB modelini tanıttı. GLB‘nin elektrikli versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz model Şangay’da yüzünü gösterdi.

Mercedes-Benz, EQ serisiyle elektrikli modellere verdiği önemi her geçen gün bir daha kanıtlıyor

Yeni elektrikli modelin Çin versiyonu Pekin’de üretilecek ve bu yıl satışa çıkacak. Aracın global versiyonları ise Macaristan’da üretilecek. Avrupa’da satışların yine 2021 yılı içerisinde başlamasını bekliyoruz.

2021 Mercedes-Benz EQB Çin’de 292 beygirlik güç ve AMG Line donanım seviyesinde satışa sunulacağı açıklandı. Aracın batarya seçeneklerini 66.5 kWh’den başlıyor. Yeni elektrikli SUV model, önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli şekilde tercih edilebilecek. Aracın Avrupa’da hangi güç seviyelerinde sunulacağını ise henüz bilmiyoruz.

Mercedes-Benz, aracın versiyonları konusunda da detaylı bilgi vermekten kaçınıyor. Şimdilik EQB 350 4 Matic’in 420 km’lik bir menzile sahip olacağını biliyoruz. Mercedes-Benz’in yakın gelecekte araca daha uzun menzilli bir versiyon eklemesi de muhtemel. 100 kW’a kadar hızlı şarj desteği sunan modelin bataryasını 30 dakika içerisinde %80 oranında doldurmak da mümkün.

Aracı tasarım olarak ele aldığımızda, tipik EQ ön panelinin beklendiği gibi yerini aldığını görüyoruz. Ön bölümde boydan boya uzanan LED şerit de dikkat çeken bir diğer detay. Arka bölümde de GLB modelinden farklı olarak stop lambaları, LED bir şerit ile birbirine doğru uzanıyor. Aracın plakalığı da içten yanmalı motora sahip kardeşinden farklı olarak tampon üzerinde konumlandırılmış.

Boyutları konusunda da kardeşi ile benzeşen EQB, üç koltuk sıralı düzeni de korumuş. 2.829 mm ile aynı dingil mesafesine sahip olan model, oldukça geniş bir iç mekan vaadediyor. En arka koltuk bölümünde boyu 1.65 m’ye kadar olan yolcuların rahatça yolculuk edebileceğini söyleyen Alman üretici ayrıca ikinci koltuk sırasının da 140 mm’ye kadar ileri-geri alınabildiğini belirtti.

İç mekan, EQB’nin GLB modeli üzerinde yükseldiğinin bir kanıtı niteliğinde. Bu bölümde birkaç döşeme ve renk değişikliği dışında başka bir değişiklik göze çarpmıyor. Versiyona bağlı olarak, havalandırma menfezlerinde, koltuklarda ve diğer detaylarda pembe altın rengi kullanılabiliyor. Çift ekranlı düzenin içerikleri ise size elektrikli versiyonda olduğunuzu hatırlatıyor.

EQB’nin MBUX bilgi-eğlence sistemi standart olarak Electric Intelligence adı verilen yapay zekayı içerisinde barındırıyor. Bu sistem, şarj alanlarının yerini belirlemesinin yanı sıra yol ve hava koşullarını da hesaba katarak en hızlı rotayı oluşturmasıyşa da öne çıkıyor.

Mercedes-Benz, EQ serisiyle elektrikli modellere verdiği önemi her geçen gün bir daha kanıtlıyor. 2021 Mercedes-Benz EQB modeli de bunun son örneği niteliğinde. Piyasaya sürülmeden önce yeni model hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu