24 ayar altın kaplanmış Tesla Model S

Tesla Model S oldukça başarılı bir otomobil ancak bazen bu yeterli olmuyor. Elektrikli otomobili fazla sıkıcı bulanlar için Caviar bir çözüm sunmuş. Model S’i alıp altınla kaplayan firma modelin ismini de Model Excellence 24K olarak değiştirmiş.

Çift elektroliz tekniği ile Model S, 24 ayarlık altın ile kaplanmış

Çift elektroliz tekniği ile elektrikli otomobil 24 ayarlık altın ile kaplanmış. Bu altın kaplamaya aracın ‘ön ızgarasında’, yan aynalar üzerinde, tamponda, çamurlukta, yan marşpiyellerde, kapı kollarında, arka difüzörde ve bagaj üstü spoylerde görüyoruz. Tüm bunların yanı sıra jantlar ve frenlerde de altın kaplamayı görmek mümkün. Caviar, kullandığı altın kaplamanın aracın siyah rengi ile kontrast oluşturarak ortaya güzel bir görünüm çıktığını belirtiyor.

Araca imzasını atmayı da unutmayan Caviar, mevcut Tesla logolarının yerine kendi logolarını kullanmış, Bu logolar da tabi ki altın kaplama. Aracın stop lambalarını birleştiren şeritte de altın kaplamaya yer veren Caviar, ismini de buraya kazımayı ihmal etmemiş. Ön çamurluklar ve arka bölümdeki ‘First Edition’ yazısı da yine altından.

Dış mekandaki altın vurgusu tabi ki iç mekana da taşınmış. Bilgi-eğlence sistemi ekranı da altın kaplamadan nasibini almış gibi görünüyor. Bunun yanı sıra direksiyonda da altın kaplamaya yer verilmiş. Direksiyon üzerindeki Caviar logosu da ihmal edilmemiş.

99 örnekle sınırlı olan Model Excellence 24K, Tesla Model S’nin Plaid donanım seviyesi baz alınarak ortaya çıkarılıyor. Tesla Model S Plaid, üç motorlu yapısıyla 1.100 beygirin üzerinde güç üretebiliyor. 2 saniyeden kısa sürede 100 km/s hıza çıkan model için istenen ücret 112.990 Dolar. Model Excellence 24K’nin fiyat etiketi ise 299.000 dolar.

Caviar, bu altın kapla Tesla Model S’in yanı sıra iki özel iPhone 12 modelini de piyasaya sürdü. iPhone 12 Pro modeli baz alınarak tasarlanan telefonlar otomobille uyumlu olacak şekilde altınla kaplanmış durumda. 6.150 dolardan başlayan telefonun fiyatları 7.830 dolara kadar çıkabiliyor. Standart iPhone 12 Pro’nin ABD’deki başlangıç fiyatı ise 999 dolar.

Sizin altın kaplama Tesla Model S ve iPhone hakkında düşünceleriniz neler?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu