Tesla Roadster, 1.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilir

İkinci nesil Tesla Roadster bundan yaklaşık 3 sene önce tanıtılmıştı. Yeni model henüz üretim aşamasına geçmemiş olsa da Tesla, çeşitli etkinliklerle Roadster gündemini sıcak tutuyor. Etkinliklerden bir tanesi de geçtiğimiz günlerde Los Angeles’ta gerçekleşti. Bu etkinliği öne çıkaran ise otomobilin performansıyla ilgili yapılan çarpıcı bir iddia oldu.

SpaceX performans paketi ile donatılan Roadster, 60 mil/s hıza sadece 1.1 saniyede ulaşacak

Tesla Roadster’ı şahsen görme fırsatı bulanlar, elektrikli otomobilin önünde bir bilgilendirme levhası ile karşılaşmış. Yeni nesil Roadster hakkında bazı detaylar veren bu levhada asıl dikkat çeken detay ise aracın SpaceX paketi oldu. Verilen bilgiye göre SpaceX performans paketi ile donatılan Tesla Roadster, 96 km/s (60 mil/s) hıza sadece 1.1 saniyede ulaşacak. Bir kullanıcı bu bilgilendirme levhasını çekerek twitter’da paylaşmış.

İkinci nesil Tesla Roadster‘ın performansı konusunda daha bu durumu destekleyen bir iddia ortaya atılmıştı. Engineering Explained’den Jason Fenkse, geçtiğimiz yıl bazı hesaplamalar yapmış ve aracın 60 mil/s hıza 1.1 saniyede ulaşabilme potansiyeline sahip olduğunu söylemişti. Daha sonra ise twitter kullanıcısı oluşturduğu bir animasyonla bunun ne demek olduğunu takipçilerine göstermişti.

Tesla Roadster

Henüz bu levhanın resmi bir kaynak olduğunu bilmiyoruz. Daha önce yapılan bu 1.1 saniyelik iddiayı desteklemek amacıyla bağımsız biri tarafından öne atılmış olması da muhtemel. Ancak yine de bu bile bizleri heyecanlandırmaya yetti.

Tesla, geçtiğimiz yıllar boyunca Roadster üretimini sürekli erteleyip durdu. Son gelen bilgilere göre elektrikli otomobil üreticisi, yeni spor otomobilini 2022 yılı içerisinde üretmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu