Fiat içten yanmalı motorlu araçların satışını durduruyor

Son zamanlarda birçok otomobil üreticisinden içten yanmalı motorları bırakarak tamamen elektrikli modellere geçiş planını duyuyoruz. Fiat ile birlikte bu şirketlere bir yenisi daha eklendi. İtalyan üretici yaptığı açıklamaya göre 2025 yılından başlamak üzere içten yanmalı motorları devre dışı bırakmayı düşünüyor. 2030 yılına gelindiğinde ise markanın tüm modellerinin tamamen elektrikli olması planlanıyor.

Elektrikli otomobil pazarına 500e ile giriş yapan Fiat, gelecek dönemde emisyonsuz modellerini arttırma düşüncesinde

Elektrikli otomobil pazarına 500e ile giriş yapan Fiat, gelecek dönemde emisyonsuz modellerinin sayısını arttırma düşüncesinde. Konu hakkında açıklama yapan Fiat CEO’su ve Stellantis CMO’su Oliver Francois, “Yeni 500’ü (tamamen elektrikli) piyasaya sürme kararı aslında Covid-19’dan önce alındı. O zaman bile, dünyanın daha fazla ‘taviz’ kaldıramayacağının zaten farkındaydık. Aslında sokağa çıkma yasağı, aldığımız uyarıların yalnızca sonuncusuydu.” ifadelerini kullandı.

Şirket, elektrikli araçlara ulaşmayı daha kolay hale getirmek istiyor, bunu da öncelikle pil teknolojisini ve şarj altyapısını daha da geliştirerek yapmayı planlıyor. İtalyan marka, yakıt ile çalışan benzerleriyle aynı maliyete ve performansa sahip elektrikli araçların yanı sıra, alım gücünden bağımsız olarak herkes için kolay erişilebilir bir hızlı şarj ağı ile piyasada güçlü bir yer edinme hedefinde. Bu oldukça zor bir süreç ancak Fiat kendinden emin görünüyor.

Tüm bunlara ek olarak, İtalyan üretici Torino’daki terk edilmiş bir test parkuruna ev sahipliği yapan Lingotto fabrikalarının çatısını, 28.000’den fazla bitki ile Avrupa’nın en büyük bahçesine dönüştürecek. Marka böylelikle çevreci kimliğini ön plana çıkarmak istiyor. Bu projenin görsel açıdan güzel görünmesinin yanı sıra havayı temizleyeceği, biyolojik çeşitliliği arttıracağı, enerji tüketimini ve kentsel ısıyı azaltacağı iddia ediliyor.

Fiat 500 içten yanmalı motorlara veda

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu